П'ятий день. Спасіння душі - 5 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
П`ятниця
26.04.2024
22:00
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 5 » П'ятий день. Спасіння душі
20:58
П'ятий день. Спасіння душі

 

1)      1) Дорогі! Пречиста Діва цілий свій вік дбала про спасіння Своєї Душі. Непорочна, свята, збагачена всіма чеснотами, яка не в пустині, в усамітненні, але серед людей і то зіпсутих. Одначе у цьому зіпсутому світі ця духовна лелія завжди звертає свої очі до Всевишнього і одухотворена цим поглядом живе свято і непорочно. Бачить не одне зло, але воно не може нею заволодіти. В Єгипті панує поганська віра і аморальність, в вітчизні – топтання Божого Закону і злі пристрасті, але всюди в злуці з Христом Мати Божа ні на хвилину не забуває про Бога. Життя Марії є прикладом того, як може досягнути святості всяка людина будь-якого стану.

2)      2) Живу на світі лиш тому, щоб спастися. Розумієш це, душе моя? Не існуєш на світі, аби веселитися, їсти, красиво вдягатися, відпочивати або грішити. Живеш тут задля спасіння. Навіщо тобі влада над цілою землею, коли опісля маєш загинути? Королі, царі, філософи, письменники – для чого вам ваша сила і наука, коли не зуміли ви зберегти власну душу?

3)      3) Але ці старання для спасіння душі дуже непевні. Спасіння душі не купують за золото, а важко здобувають, і їх можна навіть втратити, вчинивши один гріх в думці. Щоб спастися, не достатньо бути святим і невинним один раз, треба витримати аж до смерті. Яку запоруку маю на спасіння? Моє минуле життя сповнене гріхами і упадками, теперішнє – це глибина, яку годі зміряти, а майбутнє яке буде? Один Бог лиш знає.

4)      4) На кінець, це діло, яке годі виправити. Коли програю процес, втрачу здоров'я, то можу ще сподіватися на якусь поміч, полегшу, але коли один раз втрачу душу, не матиму вже помочі цілу вічність. Коли відітнуть мені одну руку – залишиться ще друга, коли виколють одне око – залишиться ще одне. А душа одна, єдина: або ціла спасеться, або ціла пропаде. А я так рідко думаю про її спасіння, наче абсолютно зовсім впевнений в цьому. Живу спокійненько. Коли б я вмер у цю хвилину, не знаю, чи спасся б.

 

Приклад:  Із о. Бернардом у Франції раз трапилася така пригода. Він супроводжував злочинця, засудженого на повішання. Негідник по дорозі страшенно хулив Бога. Священик ішов з ним аж до гільйотини і там хотів обняти його руками. Але злочинець відштовхнув його, жорстоко ударив у груди і повалив на землю. Не злякався о. Бернард: хоча і знеможений тяжким ударом, піднісся, вклякнув навколішки і звернувся з палкою молитвою до Марії: «Твоїми милосердними очима на нас споглянь…». У цю хвилину закам'янілий грішник розкаявся, просльозився, висловив жаль за гріхи, висповідався, отримав розрішення та зберіг свою душу.

 

На згадку:  Дайте, як можете, на Службу Божу чи бодай вислухайте Літургію за ту душу в Чистилищі, що за життя виявляла побожність до Пречистої Діви.

 

Жертва:  Відвідайте образ Марії і ревною молитвою віддайте свою душу під Її покров.

 

Поклін:  Радуйся, вірних спасіння.

Молитва:  О, єдина Заступнице всього світу, найдорожча наша Надіє, Маріє, спаси нас! Випроси нам ласки у Господа, щоби в нас завжди сповнялася Його воля свята. Він бажає нас освятити, зробити досконалими, як Отець Небесний. Але ми своєю зіпсованою природою опираємося цьому Божому поклику. Дорога до небесної вітчизни не легка, і здається нам, що не можливо дійти до Неба, будучи у цьому зіпсованому світі. Навчай нас Своїм життям і виблагай у Господа спасіння нашої душі. Тобі віддаємо, Преславна Діво, душу і тіло і ціле життя, щоб разом з Тобою благословляли ми Господа нашого Ісуса Христа безконечні віки.  Амінь.

 

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1093 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Закарпаття, Розважання, молитви, травневі молитви, душа, Стежечка у Рай, Джублик, спасіння душі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1   [Матеріал]
Гроші повернуть…

«Життя вдалось! Усе, здається, є!
Є «Лексус», фірма, гроші, навіть влада.
І, що захочу, буде все моє –
Усі можливі в цім житті принади…» -

Захоплений думками молодик
Щодуху мчав з крутої дискотеки.
Аж раптом виник стовп… І все… «Кирдик!» -
Не врятували й пóдушки безпеки.

І вже душа у черзі до дверей
У рай спішить ввійти, заледве тепла,
Та Ангел, не підводячи очей:
- А вам, шановний, ось сюди – до пекла!

«Та, як же так?! Уважно почитай!
Я власним коштом збудував два храми.
При святі бідним гроші, коровай
Я роздавав оцими ось руками…»

Недовго Ангел аркуші гортав,
Між темних справ шукаючи хороші:
«Нема помилки. В пекло! – І додав, -
І, не хвилюйтесь – вам повернуть гроші.»

автор: Salvador


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]