Субота
20.04.2024
05:14
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи вартує цей сайт Вашої допомоги
Всього відповідей: 150
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Головна » 2010 » Жовтень » 5 » Остання Хресна Дорога Христа
(туристично-паломницький тур Хресною дорогою)
22:06
Остання Хресна Дорога Христа
(туристично-паломницький тур Хресною дорогою)
Весь матеріал, що до "Хресної дороги" перенесено на окремий сайт, присвячений цій події.
Запрошуємо всіх небайдужих на паломницько-туристичні тури на найдовшій у світі Хресній дорозі Джублика
"Остання дорога Христа" golgofa.at.ua

Хресна дорога" - це богослуження, що спонукає нас до глибокої задуми над терпіннями Ісуса Христа в часі Його шляху від дому Пилата до гори Голгофа, що поблизу Єрусалиму. Оскільки не кожен може відвідати це місце терпінь, церква закликає нас духовно переживати 14 умовних зупинок (стацїй) Страждального Христа, які також нагадують нам і наші щоденні терпіння.
     Тож ідімо за нашим Спасителем, переживаймо разом із Ним, візьмімо приклад до наслідування і відчуймо цю велику і безмежну любов, любов Бога до людей. 
     Беручи участь у багатьох паломництвах, прийшло на думку, що кожне паломництво можемо назвати хресним шляхом паломника, який подібний до Христового. Або ж навпаки: паломники стараються, щоб їхній паломицький шлях відрізнявся від туристичної подорожі.
    Цим повідомленням сповіщаємо також про початок нашої спільної роботи над новим проектом від "ДКЗ" під назвою: "Останньою дорогою Христа", який розгортатиметься на найдовшій по відстані у світі (понад 300км.): Хресній Дорозі Джублицьких хрестів, установлених на проміжку від Львівського Високого замку до урочища Джублик - місце об'ви Пресвятої Родини, а також  у м. Києві, м. Львові  та Донецьку, де також встановлено Джублицькі хрести із метою об'єднання всіх Християн, як це просила Діва Марія у Джублику.
 
Роботи над цим проектом нещодавно розпочато і плануємо завершити до часу Великого посту.  Тому для початку пропонуємо послухати думку із цього приводу брата Теодора.
 
 
Інші думки з цього приводу будемо розміщувати тут по мірі їх надходження.
 
Запрошуємо також прочитати ще один із аналогічних роздумів про Хресну дорогу  на наступній сторінці та порівняння між туристом та паломником на святих місцях цього ж автора: о Віталія
 
Для початку розміщуємо на нашому сайті  "Хресну дорогу" у віршах о. Атанасія Чейпеш.
 
Пропонуємо прослухати звукові композиції Хресної дороги та переглянути місця розміщення всіх 15 стацій "Хресної дороги" (Львів - Джублик)
на мапі Vikimapia
 
Вступна частина
 
 
Стація перша
м. Львів. Високий Замок.  розміщення на мапі
Стація друга
с. Липники, Пустомитівський район
Стація третя
с. Рудники, Миколаївський район
Стація четверта
м. Стрий 
Стація п'ята            
с. Дубина, Сколівський район               
Стація шоста
с. Козьова Сколівський район             
Стація сьома  с. Нагірне, Сколівський район                розміщення мапі
Стація восьма          перевал на границі областей                  розміщення мапі
Стація дев'ята   с. Нижні ворота                                      розміщення мапі
Стація десята           початок с. Чинадєво, Мукачівський р-н розміщення мапі
Стація одинадцята     центр с. Чинадієво,  Мукачівський р-н  розміщення на мапі
Стація дванадцята    с. Верхній Коропець, Мукачівський р-н  розміщення на мапі
Стаця  тринадцята       с. Вільхівка, Іршавський район             розміщення на мапі
Стація чотирнадцята  с. Нижнє болотне. Джублик                     розміщення на мапі
Стація п'ятнадцята  Джублик   розміщення мапі 
  Тексти, картинки та фото багатьох композиційних та художніх варіантів стацій Хресної дороги Ісуса запрошуємо переглянути на сторінках сайту Джублика за посиланням>>>:
  Зокрема звертаємо увагу на "Роздуми паломника на Хресній дорозі" о. Віталія розміщені на нашому сайті за посиланням >>>> ,  які мали б стати за основу туристично-паломницьких турів на цьому шляху.
   Згідно нашого проекту, на місцях розміщення кожної із стацій мріємо спільно із Вами створити невеликі скульптурні комлплекси - інсценуації страстей Ісуса.  Важливо щоб кожен із них був установлений митцями та із допомогою доброчинців  різних областей України.
Отже, щиро запрошуємо людей доброї волі, які готові взяти на себе посильну духовну, моральну фінансову та організаційну допомогу у цій доброчинній справі, долучитися до цього проекту.
   Будемо вдячні також всім тим, хто повідомить про цей задум митців, архітекторів та своїх духівників, щоб відгукнулися до нас по телефону (тел. )050 540-20-47 Степан), або тут же ж, в обговоренні цієї теми.
   Повідомляємо також, що в період підготовки до наступного Великого посту, а саме 19 лютого 2011 р. організовуємо спільно із підприємцем с. Озерна Калушка Б.І.  прохід по цій  Хресній дорозі  для людей, які виявлять бажання внести свій  вклад у даний проект. На цей день буде організовано автобус для перевезення учасників за  вказаним маршрутом. (дата може бути зміненою в залежності від погодні умов на цей час).
   Метою цього проходу є, в тому числі, і обговорення проектів майбутніх комплексів  споруджених на місцях кожної стації.
 

   Запрошуємо також всіх на невеличкий історичний екскурс "Джублицької"  місійної найдовшої у світі Останньої Хресної дороги Ісуса Христа:

квітень 2002 р.

У квітні 2002 р. лісоруби Мукачівського лісгоспу проводили планову рубку лісу в районі с. Брестово (7 км від Чинадієво, Закарпаття). Коли вони почали зрізати бук, якому приблизно 100 років, діаметр якого - 100 – 110 см, раптом зупинилась бензопила, заклинила. На другий день лісоруби принесли іншу бензопилу і почали зрізати бук, бензопила знову заклинила. Тоді лісоруби взяли третю і за допомогою різних лісорубних пристроїв зрізали дерево. Але погана погада і сніг, який випав на рано примусив залишити зрізане дерево до наступної весни.
Весною їм все ж вдалося розпилити бук на дві частини, по одному метру кожна. Розкололи одну частину на дрова і почали розпилювати другу, та бук ніяк не піддавався. Деревину поставили вертикально, декілька разів забивали в неї клин, який кожен раз не могли витягнути. Після тривалих мук лісоруби кинули дерево з клином на землю, і воно розкололось на дві частини. Побачивши в кожній частині зображення Хреста розміром 50х15 см, вони злякались і покликали лісника Решетаря Андрія, який розвів руками: "Я ще такого ніколи не бачив!” Лісоруби порадились між собою і відвезли одну частину бука з Хрестом в Православну церкву в Брестово, а другу частину передали в Греко–Католицьку церкву в Чинадієво. Там вони знаходяться і сьогодні.

 



27 серпня 2002 р.
 
В Україні біля джерела під Джубликом об’явилась Матінка Божа двом дівчаткам Оленці та Мар’янці, які бачать Її щодня і спілкуються з Нею. Дівчатка стверджують, що на Богослужіння часто приходить вся Пресвята Родина – Ісус, Марія, Йосиф.







хрест на Високому замку, м. ЛьвівВ серпні 2003 р. від джерела під Високим Замком у Львові до джерела під Джубликом у Вільхівці, на трасі "Львів – Мукачево – Хуст”, члени паломницького товариства св. Христофора встановили 15 дубових хрестів із розп’яттям, котрі символізують Хресну Дорогу, якою пройшов сам Ісус Христос.
Основна мета Хресної Дороги – це молитовне єднання українців Львівщини та Закарпаття, єднання церков, єднання людей з Богом.
"За інформацією, отриманою у Виноградівській райадміністрації, розмістивши на відстані майже 300кілометрів вздовж дороги на підвищеннях хрести, вірні греко-католицького обряду таким чином відзначили з'яву Діви Марії двом закарпатським дівчаткам. Два роки тому 27 серпня 10-річна Оленка Куруц і 9-річна Мар'янка Кобаль, набираючи воду в джерелі біля урочища, побачили зображення Діви Марії,” – повідомляє коресподент "Обозревателя” 11.01.2004 р.
"Львівська і Закарпатська області з'єднались Хресною Дорогою".



жовтень 2003 р.
В жовтні 2003 р. були освячені хрести з розп’яттям на Львівщині: у Львові, Пустомитівському, Миколаївському, Стрийському і Сколівському районах.
25 грудня 2003 року, коли більшість християн світу святкували Різдво Христове, були освячені хрести з розп’яттям на Закарпатті: у Воловецькому, Мукачівському й Іршавському районах.
Богослужіння відправили о. Василь Вороновський (Студитського Уставу), о. Йосафат Воротняк (ЧСВВ), о. Михайло Коваль (ЧНІ) та о. Атанасій
Чийпеш.
Всі освячення відбувались у супроводі і під покровом Богородиці, зображеної на копії ікони "Престіл Премудрості”, яку благословив Папа Іван Павло ІІ для місійної діяльності.






січень 2004 р.
Згодом, на Різдво Христове і Святе Богоявлення, розп'яття на першому хресті у Львові і на п'ятнадцятому в Джублику почали кровоточити.
"Перший хрест у Львові і п'ятнадцятий у Джублику мали би свідчити, що Христос є сьогодні живий. Бо як в нас в Джублику, так і у Львові на горі Замковій, розп'яття почало кровоточити. Божа кров тече на нашу грішну землю і хоче її обмити, очистити. І дай Бог, щоби знамення цієї Хресної дороги були для нас знаком очищення,” – сказав о. Атанасій.

Кров, що з'явилася на розп’яттях, взяли на експертизу. Своє вагоме слово щодо цього ще скажуть експерти










січень 2004 р. На свято архидиякона Степана Пресвященномученика у Зарваниці диякон зарваницький Дмитро Квич та отці зі Львова: Василь Вороновський (Студитського Уставу), Йосафат Воротняк (ЧСВВ), Михайло Коваль (ЧНІ), здійснили обряд освячення води і освятили місійний хрест. Великий дубовий хрест, завдовжки шість метрів, вагою близько 300 кг, незабаром понесуть паломники всіма країнами світу, від столиці до столиці, незалежно від їх віросповідань.



"У 2033 році людство відзначатиме дату смерті і воскресіння Христового. Тож, насамперед, це буде хід подяки, присвячений цій знаменній даті”, - каже отець Михайло Коваль, духовний провідник майбутньої місійної акції.



Зарваниця - столиця християнської духовності
в Україні, де одному монахові-мандрівнику уві сні з’явилась Богородиця, куди люди приходять на прощу до чудотворної ікони Зарваницької Пресвятої Богородиці).(Мирон Маслюк,"Хрест, освячений у Зарваниці, пронесуть через усі столиці”// газета "Високий Замок” від 19 січня 2004 р.)




Нехай усе буде на Славу Богові, а нам - на спасіння! Амінь!
 
 
 
Далі буде...
Переглядів: 7911 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Хресна дорога, Закарпаття, Джублик | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 4
3   [Матеріал]
Слава Ісусу Христу! Щиро дякую за ваш сайт. Часто слухаю із своїми дітьми звукові композиції Хресної дороги . І саме в цих звукових композиціях у нас не відтворюються записи 12. 14. і 15. стацій. Дякую за відповідь.

4   [Матеріал]
Вдячні за інтерес до нашої роботи.
Вказані файли дійсно відсутні (не змогли начитати вчасно) Виправимося.
але
Весь матеріал що до Хресної дороги перенесено на окремий сайт, присвячений цій події.
Запрошуємо всіх небайдужих на паломницько-туристичні тури на найдовшій у світі Хресній дорозі Джублика " Остання дорога Христа" www.golgofa.at.ua

там же виставлено для прослуховування реколекції.
На мій погляд також варто прослуховувати.
І багато чого іншого, корисного для душі і виховання діток.
(із досвіду... smile )


1   [Матеріал]
Чому немає 12.14.15 стацій?

2   [Матеріал]
Слава на віки Богу!
немає де?
Весь матеріал що до Хресної дороги перенесено на окремий сайт, присвячений цій події.
Запрошуємо всіх небайдужих на паломницько-туристичні тури на найдовшій у світі Хресній дорозі Джублика " Остання дорога Христа" golgofa.at.ua

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]