Покаяння. УЧАСТЬ В ЄВХАРИСТІЙНІЙ ТРАПЕЗІ - 13 Листопада 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
11:12
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Листопад » 13 » Покаяння. УЧАСТЬ В ЄВХАРИСТІЙНІЙ ТРАПЕЗІ
00:19
Покаяння. УЧАСТЬ В ЄВХАРИСТІЙНІЙ ТРАПЕЗІ
<<<<< читати попереднє
читати наступне >>>>
УЧАСТЬ В ЄВХАРИСТІЙНІЙ ТРАПЕЗІ

Та приведіть годоване теля і заріжте, і їжмо, веселімся. (Лк. 15, 23)
Подібно до блудного сина і ми, повертаючись після блудного життя, знаходимо Бога Отця, який чекає нас з любов'ю. Він поспішає до нас, обіймає, цілує нас. Він вводить нас в Свій дім і пропонує нам небесну Трапезу. Він включає нас до Свого Тіла і Крові. Він з'єднує нас з нашими співбратами.
Православне Передання відстоює часте причащання Святих Христових Тайн. Те, що ми спостерігаємо зараз, коли причащаються найбільше два-три рази на рік, абсолютно неприпустиме і наносить шкоду тілу Церкви.
Древні християни причащалися майже щодня. Святитель Василій Великий говорить про те, що християни з його єпархії причащалися щонайменше чотири рази на тиждень. Для них було незрозуміло, як можна бути на Божественній літургії і не причащатися, якщо людина не є під епітимією. Якщо б наші духовні предки прийшли в якийсь з нинішніх храмів і побачили би це небувале явище, вони були би сильно вражені і здивовані.
На кожній літургії готуються проскура і вино для Причастя, звершується проскомидія. Ми призиваємо Бога, щоб Він перетворив хліб і вино в Тіло і Кров Христові. Бог чує наші молитви. Святий Дух сходить, чудо відбувається. Господь готує для нас Свою Трапезу, закликає взяти в ній участь: "Зі страхом Божим і вірою приступіте", а ми все це відкидаємо, виходимо голодними, насиченими лише дешевими виправданнями. "Хіба таким чином, - каже святитель Іоан Златоуст, - ти не ображаєш Того, Хто тебе покликав?"
В наш час, правда, боязко пробивається благословенне прагнення освічених духівників і християн зруйнувати це дурне положення речей і повернутися до традиції частого причащання Святих Тайн.
Деякі з віруючих виправдовують своє ухиляння від Чаші тим, що перед причастям потрібен тривалий піст.
Ще одна крайність: ми рідко сповідаємося. Більшість чекають до двунадесятих празників, тоді й суворіше до себе ставляться, намагаються нічого не упустити. Однак це погано і для нас, і для духівника, який, з огляду на напруженість цих днів через великий наплив бажаючих посповідатися, не може приділити належної уваги кожному. І, звичайно, коли час підтискає, сердечне спілкування не виходить.
Рецепти щодо термінів сповіді і причастя давати важко. В кожної людини свої особливості, свої потреби, разом з духівником вона може знайти ту золоту середину, яка особливо дорога в духовному житті.
Але на чому ми повинні зосередити свою увагу – то це на тому, щоб ціле наше життя було шляхом покаяння і було підготовкою до Святого Причастя. Щодня, щогодини, щомиті ми повинні жити з почуттям покаяння і з нетерпінням очікувати Божественної Євхаристії. Перебувати в такому настрої допомагає Правило до Святого Причастя, яке добре б було читати не тільки напередодні причастя, але й постійно. Ці прекрасні молитви настроять нас на покаяння, приготують до участі в Таїнстві. Коли ми звикнемо до покаяного почуття, до частого Споживання Пречистих Тайн, наше життя віднайде високий зміст, стане святом.

<<<<< читати попереднє
читати наступне >>>>
перейти на початок книжки
Категорія: Покаяння | Переглядів: 711 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Покаяння, Хресна дорога, Сповідь, голгофа, Джублик, Олександр Мень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]