П`ятниця
19.04.2024
02:38
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Служба Божа у Джублику [1]
Слубжба Божа, яку відправляють щодня у Джублику
Духвоне слово з Джублика [36]
Проповіді о. Атанасія Чийпеш та інших отців, які служать у Джублику.
Розважання на 40 днів Великого посту [42]
Розважання про муки Христові, які промовляють до нашої душі і торкаються її найсильніше і найвимовніше.
Вервиця у Джублику [7]
Вервиця, яку просила Богородиця молотися у Джублику
Хресна дорога з Джублика [2]
тексти (сценарії) Хресних доріг із Джублика
Інши молитви [6]
Молитви на інші потреби які моляться у Джублику
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Джублик в Закарпатті

Каталог статей

Головна » Статті » Молитви у Джублику » Духвоне слово з Джублика

11 листопада 2007р.Б.

Слава Ісусу Христу нашому Спасителю!

Дорогі брати і сестри у Христі! Сьогодні чуємо Євангеліє про оздоровлення душевнохворої людини, яка мала в собі легіон злих духів, як написав святий апостол Лука. Сьогодні слухаємо послання святого апостола Павла, який починає своє послання такими словами: «Бог багатий милосердям». Підтвердженням цього вислову є якраз сьогоднішнє Євангеліє. Біснуватий не просив Ісуса, щоби Той оздоровив його, а навпаки – казав: «Благаю Тебе, не муч мене». Чоловікові добре вже може було з тими демонами. Він до того звик, що вони в ньому перебувають, і може взагалі вже мало що розумів. Однак Ісус, бажаючи спасти кожну людину, яка приходить на цей світ, яка тут народжується, тут живе і помирає в цьому світі, для вічного життя. Господь і цьому чоловікові бажає спасіння і виганяє з його тіла демонів, які його опанували. Каже апостол Павло сьогодні, що ми створені в цьому світі для Ісуса. Ісус прийшов у цей світ для нас. Бог призначив нас для добра. Кожна людина, яка приходить на цей світ, має перед собою завдання творити добро, жити для добра своїх ближніх та інших людей. Звичайно, коли живеш, творячи добро іншим, то і сам добро отримуєш. І Господь не буде судити людину за гріх, бо Він прийшов, щоби гріх знищити з людської душі Своєю Кров’ю. Людина, якщо і отримає засудження на вічне прокляття, то тільки через одну річ -  вона не творила  добра, для якого Господь її створив. Тому апостол Павло і каже сьогодні: «Нам не має чого хвалитися добрими і не зробили …». Господь очікує від нас послуху Божого, зберігання Божих Заповідей, щоб ми могли бути добрими Божими дітьми. Тому, якщо ми і отримуємо спасіння, вічне життя у Небесному Царстві, то не через якісь свої заслуги, ніби ми щось могли заслужити, а через те, що Господь прийшов на цей світ і показав своє милосердя до нас, даючи себе розп’ясти, з одною метою: щоби людина прозріла і зрозуміла, що вона сотворена в цьому світі не для зла,  не для того щоб жити у гріху, не для того, щоб творити зло, не для того, щоби розповсюджувати зло чи то своїми вчинками, чи словами, чи думками. Людина створена в цьому світі для того, щоби творити добро, щоби уподібнитися до Бога Який, є багатий милосердям, Який є добрий до нас. Якщо хтось нам зробить якусь кривду невелику, то ми ту людину осуджуємо різними способами, деколи проклинаємо, деколи грозимося помстою і робимо якесь зло тій людині, яка нас образила. Однак Господь каже: «Якщо хочеш бути святим, якщо хочеш бути в Небесному Царстві, якщо хочеш бути досконалим, то маєш іншим робити те, що ти хочеш, щоб тобі зробили. Якщо ти робиш комусь зло, то значить хочеш, щоб і тобі робили зло. Якщо ти когось осуджуєш, то хочеш щоб і тебе судили. Якщо ти когось проклинаєш, то бажаєш собі того самого. Бо не має такої речі, яка би не повернулася нам сторицею. У Святому Письмі написано що кожний тяжкий гріх, який людина творить, може відбиватися на її сімї аж до 4, до 7 покоління. Таке зло має гріх великий, тому що людина призначена творити добро і коли людина, відвертаючись від Бога, творить зло, то прокляття падає на цілу сімю, на цілу родину, на цілі покоління. Тому й заохочує нас сьогодні апостол Павло завжди пам’ятати про Боже милосердя, і завжди пам’ятати про основну мету, для якої ми створені, бо до неба потрапить лише, той хто стане святим. Ніхто з нас не хоче йти до пекла. Ніхто з нас не хоче отримати вічне прокляття. Ніхто з нас не хоче бути подібним до лукавого, до демона, до бісів. Кожен хоче бути в якісь мірі бути подібним до ангела і кожний якось хоче змінити своє життя А все починається з глибини душі – там і є ці всі біси,  які нас мучать, заставляючи чи спокушаючи робити зло. Тому сьогодні на цій Службі Божій молімося, щоби за заступництвом нашої Небесної Матері і її Обручника Святого Йосифа, Господь допомагав нам кожного дня позбуватися хоча б одного лукавого, який нас спокушає чи то до нечистоти, чи то п’янства, чи то до обману, чи то до якогось розгульного життя, бо ліпше, щоби Господь навчив нас іти все більше до добра, аніж до зла, бо знаємо добре, що тільки зберігаючи Заповіді Божі, осягнемо небо, осягнемо життя з нашою Небесною Матір’ю, зі святим Йосифом і з нашим Спасителем Ісусом. Тому нехай Вони нам допоможуть, а ми спробуймо перш за все просити у них помочі. Але щоб приймати поміч, Господь дає нам постійно Свого Духа, який би нам допомагав змінювати своє життя на краще. Лиш би ми не лінувалися, лиш би ми справді хотіли працювати над освяченням, спасінням своїх безсмертних душ, наших дітей, наших батьків і всіх наших знайомих. Амінь.

Слава Ісусу Христу нашому Спасителю!

Категорія: Духвоне слово з Джублика | Додав: sanator (11.11.2007) | Автор: о.Атанасій Чийпеш, ігумен монастиря
Переглядів: 1296 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]