Четвер
28.03.2024
13:08
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Головна » 2020 » Червень » 8 » На горі Піп Іван спорудять Хресну дорогу
08:35
На горі Піп Іван спорудять Хресну дорогу

Митці Прикарпатського національного університету від підніжжя гори Піп Іван (Чорногірський) до самої її вершини спорудять Хресну дорогу зі стаціями. 
Урочисте відкриття та освячення Хресної дороги представниками всіх християнських конфесій заплановано на 14 серпня, йдеться  на сайті  обсерваторії “Білий слон”. 

( додаткова інформація:  Піп Іван (Чорна гора)-2028 м.н.р.м)

 


Урочисте відкриття та освячення Хресної дороги представниками всіх християнських конфесій заплановано на 14 серпня, йдеться  на сайті  обсерваторії “Білий слон”.

 

Вона буде найскладніша з усіх існуючих на сьогодні.


Стації, у вигляді камінних брил у зріст людини із вмонтованими у них таблицями, відображатимуть останні моменти життя Ісуса Христа на його шляху до Голгофи.

Ідея створення екуменічної Хресної дороги, яка має стати однією із нових туристичних перлин Прикарпаття, належить Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника, який разом із Варшавським університетом нині відбудовує Обсерваторію на горі Піп Іван.

Напередодні початку робіт митцями та керівництву Прикарпатського університету на чолі з ректором Ігорем Цепендою та проректором Ярославом Шинкаруком на місцевості було проведено нараду з робочими-підрядниками.


Богдан Бойчук, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського університету та скульптор-автор таблиць Володимир Кіндрачук, старший викладач цієї ж кафедри, окреслили задачі перед підрядниками, які встановлюватимуть брилі. Але спочатку усі підготовчі роботи митцями будуть зроблені у підніжжі гори, а пізніше доведено після встановлення каменів.

«Ця Хресна дорога сприятиме взаєморозумінню між християнами різних конфесій та робиться для всіх людей, аби їх сходження до вершини Чорногори, яка є давнім святилищем, супроводжувалося відпочинком та молитвою біля стацій, роздумами про Христове Воскресіння. Хочемо таким чином подарувати всім відвідувачам нашої Обсерваторії радість та віру. Насамперед, віру кожного в себе! Впевнений, що Хресна дорога, яку ми створимо, відкриє кожному, хто її пройде до кінця, нові горизонти і додасть сил для подолання життєвих вершин!», – пояснює Цепенда.

Творча група   "АУДІОГІДИ ВІД ПРОФЕСІОНАЛІВ" ► audiogidPRO   готова приступити до створення безкоштовного аудіогіда для паломників  і по цій хресній дорозі, як це зроблено по найдовшій у світі хресній дорозі  ► Львів -Джублик.
 

Степан Жук, Застава Максим

Переглядів: 1373 | Додав: sanator | Теги: Хресна дорога, Чорногора, піп Іван | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]