Двадцять дев'ятий день Ісус на Хресті. - 29 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
18.04.2024
03:48
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 29 » Двадцять дев'ятий день Ісус на Хресті.
15:14
Двадцять дев'ятий день Ісус на Хресті.

1)                Пророцтво Симеонове сповнилося! Ісус висить на хресті як жертва злобного і зрадливого Ізраїлю. На хресному жертовнику висить не звичайна людина, але Єдинородний Син Божий. Приноситься кривава Жертва не за одну людину, не за одну сім'ю, не за один  народ, але за всіх людей, які коли-небудь жили і житимуть до кінця світу. Єдинородний Син Божий терпить і вмирає за нас! Усі ті, хто стільки добра зазнав від Нього, Його покинули. Майже всі апостоли, котрі так часто визнавали любов до свого Учителя з боязні повтікали. Невеличка громадка приятелів зібралася на Голгофі біля хреста. У ній виділяється одна жінка, котра є Матір'ю Розп'ятого, це – Марія. Але ніхто не має співчуття до Неї, ніхто не скаже бодай одного слова: «Бідна Мати». Ми ж, визнаючи вірою сповнення Божої обітниці для нашого спасіння, визнаємо Приснодіву Марію як Співвідкупительку нашу, котра під хрестом стояла у великій болісті, посередницею нашого спасіння, Матір'ю цілої віруючої сім'ї.

2)                Глянь на доброту Бога. Подивляй, душе моя, доброту свого Бога у Розп'ятому Ісусі. Бог жертвує Себе Самого за твоє спасіння. Вистачило б однієї краплі цієї Божественної Крові, щоб спасти тебе, Його Доброта заставила пролити всю, аж до останньої крапельки. Ще до Голгофи Ісус вибрав для Себе в'язницю зневаги озвірілого натовпу, бичування, терновий вінець. Любив понад усе всіх а за це був  більше усіх принижений, погорджений.

3)                Глянь на справедливість Бога. Розваж, душе, справедливість твого Бога в Ісусі Розп'ятім. Як це могло статись, що Син Бога був засуджений на ганебну смерть? Це за людські гріхи Він взяв на Свої Рамена гріхи всіх і терпить за них. Одначе, що він – сама невинність і сама святість, байдуже всім. Звинувачено Його за чужі гріхи – і за це Його розіп'яли. Але Він – Єдинородний Син – не дивиться на це. Прибирає на Себе образ грішника і помирає між розбійниками, помирає, покинутий навіть Отцем, помирає, наче негідна людина. О страшна появо! О проступки людські, прокляті і злощасні мучителі!

4)                Подивися на доброту і справедливість Бога. Вчися від Нього, душе моя, двох великих правд для себе самої. Твоє спасіння повинно бути дуже важливе, коли Божественному Синові доводиться вмирати за нього на хресті. Але горе, коли ти змарнуєш його, коли такі муки перетерпів задля Божої справедливості найневинніший Ісус Христос за чужі гріхи, то що буде з тобою в пеклі за твої гріхи, такі численні, поповнені з такою злобою! О свята Крове, пролита за мене, виєднай мені прощення за мої гріхи! О Ісусе Розп'ятий, спаси мене.

Приклад:   Один багатий молодець стратив через азартні ігри і розпусту весь свій набуток. Раз повертався до дому і так розлютувався, що почав страшно хулити Бога: « Коли можеш ще щось гіршого зіслати на мене, то зішли!» І справді, віз перевернувся, він впав з воза і зламав ногу. Почалася гарячка, і він на довго зліг. Замість отямлення і жалю, ще більше хулив Бога: «Бог тішиться моєю погубою, нехай же і знищить мене зовсім», - говорив у божевіллі. Тоді прийшов до нього слуга і шепнув на вухо: «Пане, є тут один найкращий твій приятель. Він хоче попрощатися з тобою». «Хто такий? Нехай увійде», - відповів молодець. Слуга вийняв із-за пазухи хрест і промовив: «Глянь, пане! Це твій найкращий приятель. Ісус Христос не хоче твоєї згуби, бо і за твою душу вмер на хресті.» Переляканий і зворушений дивився богохульник на святий хрест. У кінці зм'якло його серце «Ах! Ісусе! – крикнув, - Ти мене любиш? А я?» І покотилися йому з очей сльози жалю. Опісля видужала його душа і тіло. Життя його відтоді стало життям ласки, а серце престолом, який прикрасили квіти добрих діл, світло віри, святе життя і любов до Христа.

На згадку:  Помоліться 5 раз Отче наш… Богородице Діво…  Слава і нині… на честь 5 Ран Спасителя.

Жертва:  Повторюйте часто впродовж дня: «Христос розіп'ятий, а я в розкошах»

Поклін:  Радуйся, Владичице, чудес Христових початок.

Молитва:  О Премилостива Владичице, Богородице Всепітая! Ти відчуваєш Материнським Серцем ціну нашого спасіння, дивлячись на Розіп'ятого Сина Твого а Бога нашого на цьому позорищі Голгофи. Це гріхи наші розіп'яли на хресті Твого Найулюбленішого Сина. То ж ми не насмілимося просити у Справедливого Бога прощення наших незліченних беззаконь, хіба до Ти подаси нам ласку жалю і навернеш нас до святого життя. Пресвітла Владичице! Згадай, що Ісус умираючи сказав до Тебе ці слова: «Жінко, це Син Твій», а цим заповітом учинив нас Твоїми дітьми. Заступайся за нас, о Найулюбленіша Мати, щоби Милосердний Ісус прийняв наше покаяння і помилував нас, як прийняв до Свого Царства розкаяного розбійника, митареву сповідь і сльози блудниці. Вислухай, Найулюбленіша наша Мати, молитви недостойних Твоїх слуг і запали в наших серцях полум'я любові до Твого розіп'ятого Сина. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1281 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]