Двадцять шостий день Різдво Ісуса (блаженство убогості). - 26 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
П`ятниця
29.03.2024
08:10
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 26 » Двадцять шостий день Різдво Ісуса (блаженство убогості).
15:11
Двадцять шостий день Різдво Ісуса (блаженство убогості).

 

1)           Ісус Христос приходить на світ, щоб освятити людські душі за посередництвом Діви Марії.  В Назареті просить згоди Дівиці, щоб оздоровити нашу немічну природу, в Хевроні освячує Хрестителя в утробі Єлизавети за посередництвом Марії. Коли слідувало сповнення обіцяного часу, після пророка Даниїла, закладає Ісус у Вифлеємі своїм народженням Царства, якому не буде кінця. А цьому таїнству послужила Діва Марія. Хоч цей другий Адам – Ісус Христос – міг прийти на світ іншим шляхом, без Матері, як перший Адам, все ж таки народжується як людина, щоб увінчати Марію найвищою гідністю. Вона стає матір'ю Ісуса, щоб бути Співвідкупителькою людського роду. Як Діва Марія народила Ісуса Христа у Вифлеємі, так духовно народжує Його в наших серцях Своїм Найсвятішим життям. Вона освячує душу людини, пом'якшує затверділе серце грішника. Вона по-материнськи радить і подає людині добрі натхнення, зміцнює наді. Вона вимолює у Господа прощення гріхів, промощує дорогу до покаяння, провадить до Святих Тайн. Ці ласки народилися нам з Різдвом Ісуса у Вифлеємі серед найбільшої Його дочасної убогості.

2)           Придивіться до бідності Божественного Дитятка. Чого Йому не вистарчає? Не вистарчає всього: Воно немає ні хатини, спочиває на клаптику сіна; не має тепла, огрівають Його звірята своїм диханням; не має пеленок, Йосиф повинен прикрити Його полою свого плаща. Ісус такий бідний, а ви любуєтеся достатком?

3)           Розважте опісля про Його терпіння. Яке ніжненьке Його Тіло! Який холод повинен терпіти в холодну зиму! Які невигоди переносить на твердій соломі! Скільки прикростей необхідно перенести на чужині! Однак не вийшло із цих уст жодне нарікання, і з цих очей не потекла жодна сльоза. Ісус так терпить, а ви поглинуті  жадобою розкоші?

4)           Усвідомте, врешті Його смиренність. Як живе Ісус? У дуже глухому, забутому всіма місці. Хто Йому служить? Він не має слуг: отець і мати є Його слугами. Кому дається пізнати? Лише кільком простим пастухам. Як Себе поводить? Наче бідний жебрак: немає душі, щоб прийняла Його в милості на одну ніч. Ісус такий смиренний, а ви ганяєтеся за почестями?

Приклад:  Свята служебниця Божа Павлина прийшла з Риму до Вифлеєму, щоби відвідати Ісусові ясла і роздумувати над вбогістю Божої Дитини. Як увійшла до яскині, у котрій народився Христос, і побачила це святе місце, то радісно заголосила і запевняла всіх, що очима віри бачила Дитятко в пеленка, Ісуса у вигляді плачучого немовлятка. «Так, я негідна, - пролепетіла радісно, - удостоїтися поцілувати ясла, де лежав мій Спаситель, і молитися там, де народився Ісус із Пречистої Діви! Тут відтепер буде мій спочинок, бо тут вітчизна Господа, тут буду проживати, бо Спаситель це місце вибрав Собі». І справді, спорядила собі там житло і прожила 20 років у Вифлеємі, відкинувши всі розкоші величавого Риму, щоб з убогим духом іти за Господом, улюбленцем убогості. Так, християнине, поспішай на суд до цієї колиски Дитятка Ісус, глянь на цю солому, яка тебе буде судити.

На згадку:  Віддайте під опіку Пречистої Діви тих, що перебувають у тяжкому гріху.

Жертва:  Промовте 5 разів «Отче наш… Богородице Діво…  і Слава… і нині …» на честь Дитятка Ісус, просячи навернення невірних і грішників.

Поклін:  Ісуса, благословенний плід лона Твого, нам покажи.

Молитва:  Чи наважуся появитися вдруге перед Тобою, о Мати моя Найсвятіша? Я стільки засмучувала своїми гріхами Дитятко Ісус, Твого улюбленого Сина, Спасителя моєї душі. І чого маю очікувати від Тебе, як не гніву і кари. Однак я ще надіюся дуже на Твою Материнську Любов. Я вірю, що Ти випросиш для мене щирий жаль і прощення моїх гріхів. Я ще більше хочу, хочу, о Премилостива Мати, безмірної любові до Дитятка Ісус, яке мене так любило і стільки терпіло за мене. Дорога Ненько, вислухай мене. О Маріє, на Тебе надіюся, Тобою прославляюся, Тобі вірю. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1154 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]