Двадцятий день Два пани. - 20 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Вівторок
23.04.2024
16:07
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 20 » Двадцятий день Два пани.
07:27
Двадцятий день Два пани.

1)                 «Ніхто не може служити двом панам», - каже Ісус Христос, бо обидва відрізняються між собою. Один із них Бог, Всемогутній Творець, про Нього говорить пророк Єремія: «О Святий Господи Боже, Ти створив Небо і землю силою великою». Неосяжна для людського розуму мудрість і краса Божа! О який добрий і щедрий цей Пан. Все добре від Нього походить, як і всякий дар, всі сотворіння підносять очі до Нього, і Він усім дає поживу щедрою рукою. Він навіть грішника не відкинув, але спас його Кров'ю Єдинородного Сина. Чи розумно покидати службу в Такого Пана? А який другий пан? Диявол – ім'я йому. Спільники – тіло і світ. Що може дати своїм слугам? Небагато! Про вічну заплату або мовчить, або говорить облудно, що зі смертю все закінчиться. В найкращому випадку обіцяє лише дочасну вигоду. Все майно світа обіцяє облудник, щоб лише йому поклонитися, але те майно не належить йому. Він – убивця людей від початку. Чи почесна служба у такого пана? Служіння Богові миле, хоч тяжке, але Спаситель допомагає. «Все можу, коли Ісус Христос мене зміцнює», - зауважує святий Павло. Зверни, християнине, свої очі на Марію, а Вона навчить тебе служити правдивому Панові, котрому служила ціле життя. Від Назарету до Вифлеєму, від ясел до Голготи, від Голготи до смерті серед чуд і терпінь служила Господу Богу.

2)                 Розважте добре: кому хочете служити? Богові чи дияволові? Розважте добре, чому одному і другому одночасно не можна. Служити двом ворогам, таким непримиренним, як Бог і диявол, і догодити одночасно обом – неможливо. Однієї днини бути каянником із прапором Ісуса Христа, а інший – грішником в одягові диявола: кілька молитов, одна Служба Божа, один піст, а опісля діла грішні – це справді дружба з Люцифером, це очевидна хула Бога.

3)                 Коли хочете служити Богові, терпіння буде коротким, а радість буде вічною. 50, 60 літ терпіння і далі – щаслива вічність. Тому добре усвідомте, що такий добрий Пан, яким є Бог, зуміє допомогти вам, зігріти вас, скріпити в цьому житті. А коли для Бога нести хрест, потіштеся що все таки він не такий тяжкий, як той, котрий ніс Божественний Син.

4)                 Коли ж хочете служити дияволові, радість буде коротка, а терпіння вічне. Сорок років панувала мала Єлизавета, англійська королева – а після смерті – вічність у пеклі. А відтак, це не правда, що диявол задовольнив своїх поклонників тут на землі. Ви пізнали це і посвідчуєте навіть тепер. Диявол аж до кінця є паном, який вас ненавидить більше, ніж найтяжчих ворогів. Чого ж, отже, можете очікувати від нього?

Приклад:  Валентиніан, начальник імператорської сторожі Юліана, вимушений був раз іти до поганської святині Фортуни. При вході кропили водою поганські жреці всіх людей, і кілька крапель попало на плащ Валентина. Тоді поступив він, як вірний і хоробрий християнин, і відтяв мечем цей кусник змоченого плаща та з відразою відкинув його. Він знав, що таке знехтування диявольським обрядом не сподобається Юліанові. І справді, імператор позбавив його посади та відправив на вигнання. Валентиніан радше зрікся би всього, ніж мав би відступитися від свого Бога. Господь ще на тім світі нагородив його, бо допоміг йому зайняти престол Юліана.

На згадку:  Пригадуйте собі часто, що під час святого хрещення відреклися від диявола, служби йому і всіх діл його.

Жертва:  Поцілуйте три рази образ Марії і скажіть щиро після кожного разу: «Тобі бажаю служити, Ненько моя, Твоєму Синові і Богу моєму а не дияволу».

Поклін:  Радуйся, приємне молитви кадило.

Молитва:  Доки буду нерішучим, Маріє, якому з двох маю віддати свої послуги: Богові чи дияволові? Тобі чи світові? І з яким серцем можу наважитися служити дияволові і покинути Бога, служити світові і віддалитися від Тебе? Ах, ні! Вже досить цих злощасних днів і літ, під час котрих я воював під прапором пекла. Останок свого життя повинен цілковито належати моєму Господеві і Тобі, Найсвятіша, Всемилостива Царице. То ж відхили моє серце від світу і зігрій для Твоєї Любові. Просвіти мене, щоб я пізнав згубні хитрощі ворога, додай сили, щоби відштовхнути напасті, уділи ласки стати учасником цієї славної перемоги, яку Ти здобула над ним. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1000 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]