Дев'ятнадцятий день Присутність Бога. - 19 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Середа
24.04.2024
16:55
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 19 » Дев'ятнадцятий день Присутність Бога.
07:26
Дев'ятнадцятий день Присутність Бога.

1)                 Один чоловік виліз на мур, щоби із чужого саду нарвати плодів. Поки залізав, оглядався на всі сторони. Якийсь хлопець, що сидів на ближньому дереві, крикнув  до нього: «Ти розглядаєшся на всі сторони, але глянь також угору – на небо». Злодій зрозумів, що хлопець звернув його увагу на присутність Божу і відійшов. Всюди за нами спостерігає всевидяче Боже око. А святий Павло зауважує, що неподалік від нас завжди перебуває Бог. «У ньому бо живемо, рухаємося і існуємо»(Ді.17-28) так промовляє Давид: «Куди піду від лиця Твого, Господи?» Про цю присутність цілої Пресвятої Тройці запам'ятала безнастанна Діва Марія, тому то і Господь нагородив Її такою високою гідністю більше від всіх сотворінь. Святий Кирило Олександрійський на Соборі в Ефесі називає Марію заповненням Тройці Пресвятої не тому, що це не вистачало для повноти Божого Єства, але тому, що зачаттям Марії збільшилася слава Тройці. Справедливо, отже, величала Господа Марія в домі Захарії: «Велике бо вчинив мені Всемогутній»(Лк. 1, 49). Величаймо, отже, Господа, бо Небо і земля сповнені Його славою. «       Слава Отцю, що нас сотворив, слава Синові, що нас визволив від смерті, слава Духові Святому, що вчинив наші душі оселею Своєї святості».

2)                 З ким ви тепер? З Богом. А як прогулюєтеся, вчитеся, спите, говорите, їсте, з ким тоді перебуваєте? І тоді ви з Богом. А коли грішите, з ким ви? Навіть тоді ви з Богом. Він перед вашими очима, навколо вас, усередині вас, у кожній вашій частині. Він бачить кожне ваше діло, чує кожне ваше слово, слідкує за кожною вашою думкою, сприйняттям. Дивиться на вас удень, стоїть біля вас уночі, коли ви самі і коли ви в товаристві, в дома та на кожному місці. Ніколи, отже, не говоріть: «Можу грішити без сорому, ніхто мене не бачить». Ах! Ніхто не бачить вас? Ні, бачить вас Бог!

3)                 Яка зневага, яка зарозумілість грішити в присутності самого Бога! Перед Обличчям Бога такого святого, такого могутнього! Грішити перед очима Спасителя, Отця, Судді! Соромитися одного гріха перед лицем людини, а не соромитися грішити в присутності Бога.

4)                 Коли явитеся на суд і станете перед Його Божим престолом, то не потрібно буде ні обвинувачів, свідків, щоб вас переконати. «Я, - скаже Бог, - є Суддею і свідком». Який сором буде для вас глянути в Його строгі очі, повні гніву, а відтак згадати, що вони бачили всі ці діла, такі нечесні, такі безсоромні! Як засліплений християнин, котрий грішить, бо диявол лише продумує, як звинуватити його, щоб він не мав сказати у своє оправдання в присутності Бога, Який буде судити його!

Приклад:  На святого Мартина туринського напали одного разу розбишаки. Його звільнили з їхніх рук саме тоді, коли злочинець підніс сокиру, щоби розбити голову Святого. Питалися його опісля, що відчував він у цю страшну хвилину. Відповів, що ніколи ще не був такий спокійний, як тоді, бо поклав усе своє довір'я на Бога і знав, що всі уповаючи на нього, не повинні нічого лякатися.

На згадку:  Як прокинетеся, негайно вставайте з ліжка, щоби не починати день з лінивства.

Жертва:  Перед тим, як візьметеся за якесь діло, а ще більше у спокусах, повторюйте про себе короткі слова: «Бог бачить мене».

Поклін:  О, Маріє, свої милосердні очі до нас зверни.

Молитва:  Так, так, Преблагословенна Діво Маріє, Ти сповнена любов'ю, а ми, бідні грішники так часто опускаємо Тебе, уповаючи на Твою доброту і безмежне милосердя Боже. Як опісля буде нас знову спокушати диявол до гріха, Ти нам пригадай, що Бог бачить все. О, подай світло нашим очам! Своєю невидимою присутністю вилікуй душевні хвороби, і знищ тілесні пристрасті, щоб ми цією короткою дорогою нашого життя змогла перейти туди, де Ти, благословенна, перебувала із Своїм Сином, а Богом нашим. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1276 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Закарпаття, Джублик, Діва Марія, стежка до раю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]