П'ятнадцятий день. Спокуса. - 15 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
21:11
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 15 » П'ятнадцятий день. Спокуса.
07:25
П'ятнадцятий день. Спокуса.

1)                 Говорить нам давня приповідка що слова нас зворушують, а приклади ми наслідуємо. Щасливий чоловік, котрий, виконуючи заповіді Божі, може застосовувати до себе повчання святого Павла, написане до Тита: « Так само і юнаків умовляй, щоб були помірковані, даючи самі себе на зразок добрих діл» (2, 7). Глянь на Марію, як вона поводилася з оточуючими її людьми. До кожного була приязна, поміркована, кожному співчувала. Говорила небагато і лише тоді, коли мала відповідну нагоду. Ніяке непотрібне слово не вийшло з Її уст. Нікого не  образила, з нікого не глузувала. Хто приятелював з Нею ставав світлішим і ревнішим у службі Богові. Була лагідної вдачі, яка відбивалася на Її святому обличчі. Завжди смиренна, всім поступалася, зате першою була у праці. Ці Божі дари приховувала від людей через велику смиренність. Про себе ніколи не говорила і не чванилася своїм царським походженням. О, який це величний приклад для наслідування!

2)                 Гріх спокуси – це великий проступок. Яку ціну заплатив Ісус Христос за одну душу? Зробити безплідними Його терпіння, засмутити Його Серце? Ви тоді подібні на диявола, що є вбивцею душ. Він вбивця людей від їхнього народження. І ви також можете стати самовбивцями з дитинства, з молодості, якщо впадали в спокусу і зманювали невинні душі. О, який це проступок!

3)                 Спокуса є сильною основою інших гріхів. Цей гріх, який через нас зробила інша душа, стає вашим, навіть усі гріхи, які ця душа вчинила після першого, який був зумовлений вашою порадою або спонукою, навіть ці є вашими. Той, хто згрішив через вас, опісля стає сам причиною проступків інших. Всі їхні гріхи стають вашими, бо зумовлені вашою спокусою. О! Який великий тягар таких гріхів!

4)                 Гріх спокуси – це великий борг перед Богом. Коли б ви забрали б в Ісуса Христа всі скарби світу, чи могли б ви відшкодувати цей борг? Поверненням Йому однієї душі, відкупленої Його кров'ю. Якщо б ви могли повернути Йому не лише одну душу, але багато душ, які ви відірвали від Його серця, і віддали в руки найбільших ворогів, то вчинили б приємність Ісусові. Ви можете добрим прикладом і доброю порадою привести до Його Серця не одну душу замість тих, які забрали. Такі незначні вимоги за такий великий борг, і ви не чините цього?

Приклад:  Якось у неділю, в одному галицькому місті зібрався гурт людей у корчмі, яка стояла біля церкви. Усі були веселі, пили, жартували і вели погані розмови. Раптом почули звук дзвону, котрий звіщав, що на службі Божій відбувається освячення дарів. Не поклякали вони на його голос, не билися в груди, не жаліли за гріхи, що збезчестили святий день і ширили між земляками спокусу. Наче скажені стали спільно хулити Бога. Про святу Тайну Євхаристії і Божу Матір. При цьому дісталося і священикам не одне лихе слово. Господарю було прикро слухати таку бесіду та даремно він заступався за Божу честь. Безбожники не лишень не послухали його, але ще й ганьбили: йди, дурний, - сказав йому один, -  Бійся ти Бога, а я його не буду боятися. Він не в силі мені заборонити випити навіть цю чарку горілки, бо його нема на світі». Тільки ці слова закінчив, тільки доторкнувся устами до чарки, як захитався і упав мертвий. Страшна кара Божа постигла грішителя на місці. (місіонер. 1999. с.38)

На згадку:  Зранку присвятіть Марії ваші всі почуття і діла, які виконуватимете під час дня.

Жертва: Заховуйте помірність у своїй душі, а в розмовах, зважайте, щоби не спокушати ближніх.

Поклін:  Радуйся захиснице від зіпсуття.

Молитва:  Всемилостива Мати, оце ми стоїмо біля стіп Твоїх, та просимо прощення за наші спокуси. Радше помремо, ніж мали б вирвати з твоїх обіймів  одну душу. Поглянь на нас, допоможи нам, щоби кожне наше діло, кожне слово, кожний рух були спасенним прикладом для наших братів. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1071 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]