Тринадцятий день. Велика кількість засуджених. - 13 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
19:05
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 13 » Тринадцятий день. Велика кількість засуджених.
07:24
Тринадцятий день. Велика кількість засуджених.

1)      1) Чоловік, що легковажить вірою, Богом, а своїми гріхами вибирає собі пекло, побачить лише там страшне своє становище. Там опам'ятається, як опам'ятається багач, про якого розповідає Євангеліє, піднявши свої очі у страшних муках. Одначе це опам'ятання прийде запізно, бо з пекла нема виходу. Тому повернися, грішнику до Марії, котру покинув, як повернулася Агар, служниця Сари, яка потайки опустила свою господиню і в розпуці блукала по пустелі. Часто сокрушенним серцем взивай:  «Владичице, допоможи мені в Своєму милосерді, щоб я не загинув навіки».

2)      Бо глянь, душе моя, туди, у пекло, і полічи всіх, які опинилися там ще перед приходом Ісуса Христа. Там є Каїн: з двох братів один спасенний, другий осуджений. Там побачиш велике число душ, які жили ще в часи потопу, за винятком однієї сім'ї. Всі або майже всі прокляті. А ще інші? Це жителі Содоми і Гомори. А там ще стільки поган єгиптян, хананейців, асирійців, фінікійців, греків, римлян, жидів, цього вибраного народу. О, скільки їх там засуджених!

3)      2) Порахуй опісля проклятих за часів Ісуса Христа. Скільки поган, що не хотіли навернутися до віри Христової, скільки закам'янілих філософів, скільки жидів, котрі переслідували Христа! Скільки там душ, що розмовляли з Ісусом Христом, співпрацювали з Ним, які власними очима дивилися на Його чуда. Там знайдете царя Ірода, там побачите Іуду, Ісусового учня, там терпить і один розбійник, який помер, не розкаявшись на хресті.

4)      3) Порахуй, на кінець, душі, які туди попали вже після приходу Ісуса. Глянь і побачиш там душі, котрі були ворогом святої Євангелії, не вірили в чуда, переслідували Церкву, всі римські імператори з перших трьох віків, філософи, митці, поети, що втішалися на світі людською славою. Подивися, скільки там католиків, які вірили, слухали проповіді і приймали Таїнства. Там побачиш навіть князів, священиків, єпископів і монахів. А тепер добре подумай, скільки душ падає у пекло.

5)      4) І мені приходить така думка: коли би всі грішники мали потрапити в пекло, то майже ніхто не дістав би ся до Неба. Глянь, скільки проклятих навіки! Адже Отець Небесний подарував кожному із нас існування в любові. Від початку належимо Йому. Кожна людська душа має велику цінність в очах Бога, бо це цінність Жертви Ісуса та Його життя як людини. А яку втрату потерпіло Небо із-за їхньої відсутності? Ах! Душе моя, живи з небагатьма, коли хочеш спастися з ними.


Приклад:
Читаємо в житіях Святих Отців, що святий Геролям жив довгий вік у великій покуті в пустелі, але серед великих спокус. Ось як описує свій стан: «Ах! Скільки разів у цій пустелі, серед невимовної сонячної спеки, виникали у мене думки про розкоші тіла! Скільки разів вони непокоїли мої мрії! Моє тіло було наче дерево, вкрите гострою волосяницею. Як без упину вдень і вночі плакав і ридав. Земля служила мені ліжком, а я пив воду та їв корінці. У цій пустелі привиджувались мені хороводи римських жінок. Після постів був я блідий і худорлявий, але серце звільнялося від лихої спраги. У знеможеному кістяку, в безсилому тілі чув я полум'я нечистих похотей. Тоді падав я під хрестом, обливав його сльозами і постив довгий тиждень. Я постійно звертався за допомогою до Пречистої Діви. І Бог є свідком, що після довгих молитов і сліз, відчував я солодкий спокій, справжнє задоволення і бачив стежку до Раю, а на ній – безліч Ангелів…». Справді, як з небагатьма хочемо ввійти до Неба, мусимо з небагатьма терпіти тут, на землі.

На згадку:  Не чиніть нікому найменшої прикрості, а будьте терпеливі, коли хтось вам зробить кривду.

Жертва: Виберіть собі коротеньке набожество на честь Марії та совісно постановіть відправляти його вірно впродовж всього життя, щоб Вона Своїм заступництвом врятувала вас від пекла.

Поклін:  Радуйся, бо Ти погасила вогонь спокуси.

Молитва:  О всемилостива Владичице! Ангелів подиве, апостолів похвало, святителів окрасо! Я заслужив своїми поганими ділами не бачити очами цих любимців Божих. Але Ти подай мені руку помочі, бо в неї вклав Багатий усі скарби ласк і щедрот. Попроси в Сина Свого і Бога прощення за тяжкі мої гріхи. Коли я не проклятий, то це тільки чудо Твоєї любові. Всещедра Діво, я віддаюся в Твої материнські обійми і заливаюся гарячими сльозами подяки. Прийми мене, розкаяного. Доверши почате діло і спаси мене. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 924 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]