Одинадцятий день. Страшний суд. - 11 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
П`ятниця
26.04.2024
00:19
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 11 » Одинадцятий день. Страшний суд.
07:23
Одинадцятий день. Страшний суд.

 

1)                 У Святому Письмі сказано, що наприкінці світу буде Страшний суд. З'явиться Син Божий у Своїй славі, в оточенні ангелів і святих. Святий Іоан Богослов виразно пише: «Бачив я і мертвих, великих і малих, що стояли перед Престолом, і книги порозкривано, і інша книга розкрита, що є книга життя, і суджені були мертви – з написаного в книгах по ділах своїх» (Од. 20 12). Грішника пронизить страх, коли побачить загніване Лице Справедливого судді. Цей страх буде важчою карою, ніж всі пекельні муки, як говорить святий Августин. Безбожні будуть усихати зі страху, та в розпуці звертатимуться до гір і каміння: упадіть на нас і закрийте нас від обличчя Того, Хто сидить на престолі і від гніву Агнця (Од. 6,16). Горе людини збільшиться, коли побачить побіч престолу Ісуса, славу і велич Марії, яка сильно в житті любила кожну людину, навіть грішника, гаряче бажала його навернення і стримувала Своїми молитвами караючу справедливість Божу.

2)                 На Страшному суді маю з'явитися перед Суддею – Христом. Ох, яка поява! Він був моїм Отцем а я Його не любив, був моїм Спасителем, а я Його покинув, був моїм Богом, а я Його ненавидів. Одним поглядом Він дасть зрозуміти мені мою невдячність, мою невірність, моє засліплення. Може, тоді звернуся до Марії?  Але з яким лицем, коли я розпинав своїми гріхами Її Сина? Може поручуся заступництвом мого Ангела Хоронителя? Але з яким серцем, коли я його майже ніколи не слухав? Моїм володарем був лише диявол і він в останні хвилини буде, власне, моїм обвинувачувачем.

3)                 На Страшному суді будуть виявлені перед цілим світом всі мої гріхи. Який сором! Перед лицем моїх товаришів, які вважали мене ангелом, перед лицем моїх родичів, які вважали мене невинним, в присутності мого сповідника, перед яким я мовчав. Все там прочитається: навіть найпотаємніші думки, ці нездійсненні похоті, ці уподобання, цей гріх, який я поповнив сам, з товаришем, у хаті, школі, в готелі, церкві. Який сором!

4)                 На Страшному суді почую одне слово: або щастя, або прокляття. А від кого? Від Ісуса. Або щасливий від Ісуса з вибраними, або проклятий від Ісуса з осудженими. А опісля? Або з Ісусом у раю, або з дияволом у пеклі. Чи не можна б було ще цей суд відтягнути. Ні, навіть  на хвилинку. Можна відмінити?  Ні, адже тоді так буде вічно. Як приємно почути слова Ісуса: «Прийдіть благословенні Отця Мого і прийміть Царство!». Як страшно почути від Ісуса слова: «Ідіть від мене в огонь вічний». О, Господи, яке буде моє відчуття! Горе мені! Маю іти на Страшний суд, та рідко згадую про нього!  

Приклад: Одна китаянка з імператорської родини, яка взяла ім'я Марія, навернулася до віри і приступала часто до святого Причастя. Якось промовив до неї після сповіді отець духовний: «Я вірю, що задля Божого милосердя маєте щастя перебувати в Його ласці. Але ви молоденька, а існує багато небезпек для чесноти. Хто знає, чи залишитеся вірною Богові і колись не прогніваєте Його якимось тяжким гріхом. Кажу вам, така думка мене непокоїть». 
- Ні, не лякайтеся, - відповіла дівчина, - запевняю вас, що волію померти, ніж згрішити і з'явитися з гріхом на Страшному суді.

-         коли так, то просіть помочі у Пречистої Діви, ім'я якої носите, та моліть про ласку, радже вмерти ніж згрішити.

Дівчина повернулася до образу Марії, вклякнула і била поклони перед Нею і просила Її про цю ласку. Відтак звернулася до священика: «Отче, будьте спокійні. Я певна, що Пречиста уділить мені цю ласку» Вийшла задоволеною. Наступного дня важко захворіла. Терпіла болі з ангельською витривалістю і дякувала Пречистій що помре, ніж мала би згрішити та явитися так на страшний суд. І її душа, наче біла голубка відлетіла до Неба.

На згадку:  слідкуйте з любов'ю до Марії за своїми розмовами, та загадайте, що Бог на Страшному суді буде так з вами поводитися, як ви з ближніми.

Жертва:  Перед сном уявіть собі Страшний суд Божий і зауважте, що говорить вам ваша совість.

Поклін: Радуйся Заступнице всіх християн і прибіжища Владичице.

 

Молитва:  Пресвята, Пречиста, Преблагсловенна Діва Марія, Мати Божа! Ми маємо стати на Страшному суді перед Сином Твоїм, Ісусом. Учини, щоб не почули ми від Нього суворого осуду на цьому Страшному суді, годині ридання. Ми щиро жалуємо за наші провини і прибігаємо  з молитвою до Тебе. Випроси для нас в Ісуса прощення, а з прощенням ласку на завжди поправити наше життя, і таким чином заслужити на своє виправдання. Амінь

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1260 | Додав: sanator | Теги: Дкз, смерть, Закарпаття, Джублик, Стежка, година смерті, Страшний суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]