Сьомий день Вживання часу. - 7 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Середа
24.04.2024
03:28
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 7 » Сьомий день Вживання часу.
21:27
Сьомий день Вживання часу.
  • У шістнадцятому столітті один художник намалював гарну картину Богоматері. Марія опоряджує одяг, а Дитятко Ісус, стоячи на колінах Матері, однією рукою тримається за Її шию, а в другій тримає ножиці. Цей твір яскраво свідчить про те, як Пречиста Діва серйозно використовувала час. Святий Єпіфаній пише, що Богоматір виконувала всю щоденну роботу людини. Вона отримувала оселю в порядку, варила, пряла, шила. Ця праця не заважала їй в набуванні чеснот. Святий євангеліст Лука каже, що Марія, будучи в тісній злуці з своїм Божим Сином, зберігала всі Його Слова у своєму Серці. Отже, не лише розмовляла, але і розважала над ними. Її життя – це безперервне нагромадження чеснот, ласк та безнастанні молитви за всіх людей. Ревно і необтяжливо проводила своє життя, а передусім, кожну хвилину його жертвувала на Славу Божу.
  • Минає час, а з ним старію і я. Минуло вже 15, 20 , 30, 40 літ мого життя і вже не вернуться. А скільки ще залишилося? Не знаю; Але знаю, що не багато. Час короткий. Я сам говорю, що дні летять, наче стріла. В порівнянні з вічністю цей час не лише дуже короткий, він - просто мить.
  • Час короткий і цінний: тому в цьому часі потрібно здобути вічне щастя, вічну радість. Кожна хвилина, добре використана, може піднести мене на один щабель слави в Раю. Пів години щиро присвяченої моїй душі, може вирвати її з рук диявола, і віддати в обійми Бога. Крихітка часу присвячена щоднини молитві, одній службі Божій, читанню духовної книжечки, може стримати мене від гріха і забезпечити моє спасіння.
  • Час короткий і небезпечний. Щохвилини можу согрішити, вмерти, і потрапити до пекла. Горе мені, бо я за цей короткий час міг стати святим, а залишаюся грішником! Я стратив час на марноту, пустоту, жарти, ігри і на гріхи. Що мені з того, що я прогайнував так увесь свій час. Коли не використаю його краще, прийде колись день, в якому проситиму у Бога одну хвилину на виправлення, але цієї миті не отримаю уже цілу вічність.   

      Приклад: Святий Мартин, єпископ, провів 80 літ свого життя у добрих ділах для слави Бога і спасіння душ. Йому здавалося що цього замало, тому наприкінці життя подвоїв свій запал щоби приготуватися до достойної появи перед Судом Божим. Важко занедужав – гарячка сильно його мучила. Незважаючи на це, сказав покласти себе на ложе, заповнене попелом. Очі і руки підніс до Неба, і ненастанно молився. Учні хотіли підкласти під постіл трохи соломи, але він не дозволив. «Християнин, - казав він, - повинен умерти на попелі. Горе мені, якщо подам інший приклад. Хотіли обернути його на другий бік, щоби трохи полегшало. «Дозвольте, братчики, - відповів,- щоби я споглядав більше Небо, ніж землю, а душа моя, щоби приготувалася достойно прийняти Господа, з яким так гаряче бажаю злучитись». Ось як використовував святий Мартин час свого життя для спасіння душі.

      На згадку:  Старайтеся зробити якесь добродійство тим, до котрих відчуваєте якусь відразу, або тим, що вас скривдили або образили,

      Жертва:  Коли залишається у вас трохи вільного часу від заняття, відвідайте церкву або відчитайте вдома молебень.

      Поклін:  радуйся, мосте, через який переходять сущі із землі у Небо.

      Молитва:  О, Мати, Маріє! Скільки прекрасних літ нашого життя згубили ми в гріхах! Проте жаліючи за даремно прожиті роки, просимо Тебе, ви єднай нам прощення за наші провини. І ми, під Твоїм заступництвом і Божою ласкою проживемо свою решту наших днів! Випроси своєю всесильною молитвою, щоб усі християни жили з Христом і з ангелами, радістю насолоджувалися в небесних житлах, Амінь.

      Богородице Діво… 

    1. Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 947 | Додав: sanator | Теги: страсті Христові, Закарпаття, Карпати, Молитва, Дкз, Тиса, Марія, Джублик, Стежечка в рай | Рейтинг: 0.0/0
      Всього коментарів: 0
      Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
      [ Реєстрація | Вхід ]