П`ятниця
19.04.2024
00:10
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Служба Божа у Джублику [1]
Слубжба Божа, яку відправляють щодня у Джублику
Духвоне слово з Джублика [36]
Проповіді о. Атанасія Чийпеш та інших отців, які служать у Джублику.
Розважання на 40 днів Великого посту [42]
Розважання про муки Христові, які промовляють до нашої душі і торкаються її найсильніше і найвимовніше.
Вервиця у Джублику [7]
Вервиця, яку просила Богородиця молотися у Джублику
Хресна дорога з Джублика [2]
тексти (сценарії) Хресних доріг із Джублика
Інши молитви [6]
Молитви на інші потреби які моляться у Джублику
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи вартує цей сайт Вашої допомоги
Всього відповідей: 150
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Джублик в Закарпатті

Каталог статей

Головна » Статті » Молитви у Джублику » Духвоне слово з Джублика

27листопада 2007 р.Б.
     Сьогодні слухаємо Святе Євангеліє про наше ставлення до своєї віри. Ісус каже у сьогоднішньому Євангелії: “Хто не зречеться всього, що має, заради Мене, той не може бути моїм учнем. Хто не покине усе і не піде слідом за Мною, той не може бути моїм учнем. І розповідає притчу про будівництво, що як звичайно у нашому щоденному житті кожен старається те, що почав будувати, те і завершити. Кожен пробує не лише говорити, що я хочу побудувати, звести камінь на фундамент і лишити, хай росте бур’яном, але викопує цей фундамент в землі, заливає бетоном, і будує – мурує стіни, ставить дах, вікна, двері, щоби мати, де жити. І так є стосовно нашої віри.

Каже сьогодні святий апостол Павло у посланні, що Закон Господній даний не для праведних, для тих, хто живе згідно волі Божої, а даний для тих, хто робить переступ Закону, хто грішить. Бо тому, хто виконує Заповіді Божі, хто живе згідно Волі Божої у цьому світі, не потрібні ці заповіді. Він їх дотримує. Потрібні вони тому, хто завжди дивиться в сторону від Бога, хто завжди скаче з одної сторони в іншу, не знаючи, що собі постановити у цьому житті за краще. Бо майже всі ми є такими, що до кінця не розуміємо, що нам є важливіше – чи вірити і свою віру показувати своїм життям, вірити в бога, чи задовольняти своє тіло і жити для нього – розпустою, крадіжками, п’янством, розбоєм, обмовою, ненавистю… Це все перераховує сьогодні апостол Павло.

Якщо людина собі постановила, що вона є християнином, якщо вона накладає на себе знак хреста ранком і вечором, кажучи: “В ім'я Отця і Сина і Святого Духа”, якщо ви ранком або вечором молитеся “Отче наш”, значить ви будуєте храм Божий у своїй душі. Ви зводите будівлю на прославу Бога. І якщо ви кажете, що в ім'я Отця і Сина, то там не повинно вже бути гріха, там вже не повинно бути ненависті. Бо в ім'я Отця і Сина і Святого Духа не можна ненавидіти. В ім'я Пресвятої Тройці не можна обмовляти, сваритися, битися, пити, гуляти. В ім'я Пресвятої Тройці можна жити лише так, як Пресвята Трійця вчить. Залишаючи усе, що відвертає нас від Бога, іти за Ним, слухати Його слова і зберігати Його заповіді. Тому мусимо тепер кожного дня ставити собі одне єдине питання для себе самого в своїй душі: от я ранком помолився (чи помолилася), в ім'я Пресвятої Тройці починала молитву і закінчувала, і чи справді в ім'я Пресвятої Тройці, Триєдиного Бога я хочу прожити цей день? Чи я справді відрікся усіх своїх тілесних бажань, усіх поганих думок і слів хочу тепер в ім'я Пресвятої Тройці жити? Чи я дійсно ранком починаю будувати храм своєї душі з любові до Бога, з Богом? Чи лише почав будувати зранку з доброго, а вже вдень ту будову залишив, кинув Бога напризволяще, і пішов десь по сусідах, по барах, по буфетах, і все закінчилося? І немає вже ні Пресвятої Тройці, ні “Отче наш”, ні нічого. Тому заохочує нас Господь, якщо хочеш справді жити із Богом,  то відречися тих усіх своїх поганих звичок, зречися навіть себе самого. Якщо себе самого не відречешся, то не можеш бути Його учнем. Бо є у нашім серці Дух Божий, який перебуває постійно в нас, який нас заохочує до молитви, до праці, до щирих розмов, щирого служіння Богові. І цей Святий Дух вчить нас жити не так, як нам підказує лукавий, як нас змушує наше тіло. Він нас вчить жити так, як пише Святе Євангеліє.

Тому просімо сьогодні на Службі Божій за посередництвом нашої Небесної Матері, щоби Господь навчив нас, як треба не лише починати день з молитвою, але жити з Богом на протязі цілого дня. І не лише ранком і вечором перехреститися, а пам’ятати постійно, що раз я почав день з Пресвятою Трійцею, Пресвятою Родиною, то я цей день маю прожити з Ними. Якщо я кажу “В ім'я Отця і Сина, і Святого Духа”, то я живу в ім'я трьох Осіб Божих. Інакше навіщо тоді хреститися, говорити ті слова? Не можна казати, що я служу Богові, я є християнин, а за п’ять хвилин забути, що казав і почати вже зовсім інакше говорити, взагалі не так, як належить християнинові.

Нехай Пресвята Родина, Пресвята Трійця навчать нас жити з Богом кожного дня, навчать нас будувати храм Божий у своїй душі від сьогодні, аж до останнього нашого віку, щоб не було, що я сьогодні християнин, я завтра не знаю вже хто – гірше безбожника. Щоби завжди ми старалися у своєму житті свою віру і свою молитву підтверджувати вчинками, словами, ділами, думками, поглядами і поведінкою. І хай Господь допомагає вам, а Пресвята Богородиця і Святий Йосиф навчають вас жити в ім'я нашого Творця, нашого Бога і нашого Спасителя. Амінь.



Джерело: http://книжка "Будьте святими" (2009 р.Б. "Нова зооря" Ів. Франківськ)
Категорія: Духвоне слово з Джублика | Додав: sanator (27.11.2007) | Автор: о.Атанасій Чийпеш, ігумен монастиря
Переглядів: 1199 | Теги: Дкз, Красне поле, паломництво, святі місця, Закарпаття, Джублик, монастир, Пречиста Діва Марія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]