Покаяння. Про молитву (продовження) - 24 Листопада 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Вівторок
16.04.2024
20:17
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Листопад » 24 » Покаяння. Про молитву (продовження)
00:37
Покаяння. Про молитву (продовження)
<<<<< читати попереднє
читати наступне >>>>

Я говорю про прості, побутові речі. Ви перестаєте бути нещасною людиною, якій всі і все огидно, якому нудно оглянутися навколо, що здається собі зануреним у якийсь бруд. Так, звичайно, у нас життя не цукор. Утім, коли воно було солодким і де? Та важливо, щоб людина, що утверджується Богом, зуміла у ній зберегти себе і не тільки зберегти, але і розвинути. Тому міркування над Святим Письмом, молитвослів'я і є частиною християнського життя.

Це я умовно називаю - "дві ніжки столу". А от третя "ніжка столу" - це неділя. Мені завжди приємно було, коли закордонні спортсмени, хокеїсти чи там ще хтось приїжджають і говорять: "У неділю ми не граємо". Формалізм? Обрядовір'я? Hі. Вірність древньому принципу. Три тисячі з зайвим років тому Господь сказав: "Бережи сьомий день". Нам зараз це звично, у нас вихідний день сьомий, навіть і шостий.

Але насправді він був даний споконвічно, щоб людина вибралася з незвичного  бігу суєти й схаменулася, отямилася. Усіх справ все одно не переробиш. Ви всі це прекрасно знаєте. Це бездонна бочка, а от силу придбати для того, щоб жити, - для цього варто зупинитися. Тоді і справи підуть краще.

Розповідали про одного німецького шевця, що, як його не кликав пастир йти в кірху (церкву, нім), говорив, що ні, я, звичайно, шаную нашого Господа Бога, але в мене велика родина, я мушу і в неділю робити взуття, щоб її прогодувати.  Тоді пастир провів такий експеримент. Він сказав: "Ну,  скільки ти заробляєш у неділю? Давай я протягом трьох місяців буду тобі оплачувати, а ти все-таки приходь у неділю в храм". Так і зробили. І потім швець за ці три місяці ухитрявся надолужити інші дні, і неділя стала для нього джерелом свята життя.

Що таке життя без свята? Це просто сіра сльота якась. І от неділя повинна бути нашим святом. Ми це втратили. Ми цим зневажали. А пригадувати тепер уже приходиться часто не по розповідях батьків і дідів, а по літературі. Пригадайте, що в неділю навіть зодягалися по-святковому. Любили цей день, недільний. Пиріг і ще щось... Для багатьох "сучасних” особливо у великих містах та на сході це звучить дико, у нас усе змішалося – неділя - це випрати, прибрати і все таке... Отож, це третій елемент - священний день недільний.

І звичайно, центральне місце займає наша загальна молитва, суспільна молитва.  Ви запитаєте, як же можна до Бога звертатися всім разом? Так, Христос сказав: "Молитися наодинці". Але Він же сказав: "Де двоє чи троє зібрані в ім'я Моє, Я там серед них..." Виходить, ми віддаємо Йому своє серце, значить ми разом служимо Йому, значить це і є богослужіння...

<<<<< читати попереднє
читати наступне >>>>

Категорія: Покаяння | Переглядів: 601 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Покаяння, Мень Олександр, Страсті Ісуса, Хресна дорога, Сповідь, Джублик, голгофа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1   [Матеріал]
Прошу молити вервицю визволення за сина Назара

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]