Тридцять перший день Любов до Ісуса Христа. - 31 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
13:42
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 31 » Тридцять перший день Любов до Ісуса Христа.
15:16
Тридцять перший день Любов до Ісуса Христа.

  В останній травневий день хочу звернути твою увагу, любий брате, на те, що було кінцевою метою наших розважань: полюбити цілим серцем Спасителя Ісуса Христа через Марію і відновити наше духовне життя. Коли ти цього досі не вчинив, то діялося це тому, що або не знав, ким є сам, або не знав, ким є Ісус. Господь сотворив тебе для вічного блаженства, а ти своїми гріхами нехтував ним. Він радий був би бачити тебе на небесній трапезі, яку від віків приготував для тебе. Хоч ти не раз ударемнював це Боже бажання гріховними упадками, однак не впадай у зневіру, звернися до Найсолодшого Його Серця, і Воно просить тобі, бо Ісус сказав: «І того, хто прийде до Мене, не прожену». «У цьому Серці, - говорить святий Петро з Даміяну, - знаходимо зброю для нашої оборони, знаходимо всі засоби, щоби вилікуватися від нашої немочі». Випросить тобі цю ласку Пречиста Діва Марія, коли плекатимеш у своєму серці ніжну любов до Небесної Матері, розгоришся полум’яною любов’ю до Її Сина. З цією ціллю треба плекати і набожність до святого Йосипа, котрий так сильно любив Ісуса. Святий Йосип допоможе тобі чинити твій святий подвиг. Закликай на допомогу святого Володимира, котрий так ревно ширив Царство Ісусове на Україні. Не забувай про заступництво святого Йосафата, котрий з любові до Українського народу своєю кров’ю бажав згуртувати його біля Найсолодшого Серця Ісусового.

2)      Хочете любити? Так, так, любіть, але любіть найбільшу особу – любіть Ісуса Христа. Бачите, що Він є людиною, і то найкращою з усіх людей. А відтак Він є також Богом, а як Бог є красою нескінченною. Любить людина гарний годинник, квіти, інші речі, тому, що вони гарні. А Ісуса? Ах, яка різниця! Однак Ісуса не люблять. Ви не любите Ісуса, а Ісус любить вас. Так сильно любить, що від Різдва всі Його думки були лише про ваше спасіння. Задля вас став Дитятком в стаєнці, задля вас проповідував серед невигод життя, задля вас був прибитий цвяхами, терпів зневаги, переносив наруги, ув’язнення, муки, задля вас пролив усю Свою Кров, задля вас помер. Може це замало?

3)      Однак, це ще замало для нього. Він ще більше хотів учинити. І залишив  Себе цілого вам, давши вам Своє Тіло на поживу а Свою Кров – на ваш напій. Якою ж ще більшої любові жадаєте? Песик, який ластиться коло вас, дитинка, яка усміхається до вас, неначе насилу здобуває вашу любов. Лише Ісусові не вмієте відповісти, а Він любить вас безмежною любов’ю!

4)      Але що ж? може ви занадто звикли до розмов з Ісусом: «Господи, люблю Тебе»? Ах» Говоріть Йому лиш це з довір’ям, бо Він саме цього тільки жадає. Коли б ви були навіть грішником, не повинні занедбувати це. Гляньте, що Він перший стоїть за вашими плечима. Він перший хоче вас прийняти у Свої обійми, відкрити вам Своє Серце і кликнути до вас: Любіть Мене, любіть Мене». Коли ви не з каменю то чи можете опертися цьому покликові?

Приклад:  У місті М. постукали якось у суботу близько опівночі до дверей парахіального дому. Якась старенька жінка просила прийти до хворого зі Найсвятішими Тайнами. Назвала точно вулицю і номер дому, де хворий чекає. Священик поспішав, а жінка йшла попереду. Аж раптом зникла коло однієї хати. Священик побачив, що це вказане місце.

Однак вхідні двері були зачинені. Священик сильно стукає, але нікого не видно. Саме тоді йшов проливний дощ. Цей стукіт почув один пан на другому поверсі, відчинив вікно та запитав, до кого прийшли. «Я прийшов до хворого з Найсвятішими Тайнами», - відповідає священик. «У цілому домі немає нікого хворого, - відказує пан, - одначе прошу до мене зайти і перечекати, поки перестане дощ, бо я і так не можу спати». Священик увійшов. У кімнаті впала йому в очі ікона Пресвятої Діви, перед якою світилася лампадка. «Тішуся, що приходжу до побожної хати», - зауважив священик. «Я не з тих, щоб аж такий був побожний, - відповідає пан, - але чиню це в честь пам’яті про свою матір, що дуже любила цей образ». Серед розмов священик звернув увагу на портрет жінки, котрий висів на іншій стіні. «Це моя мама, - пояснює пан, - вона так гаряче молилася перед цією іконою, та все благала її, щоб випрошувала у Свого Сина ласку, аж доки я не навернуся. Одначе я не відчуваю бажання сповідатися», - додав усміхаючись. І так поволі почав розказувати щиро про своє давнє життя. «Ви так сильно лякаєтеся сповіді, - сказав у кінці священик, - а так щиро відкрили переді мною своє серце, що я без вагання міг би уділити вам розрішення». «О, якби ви могли!» - вигукнув пан у зворушенні. Проминуло більше 30 років, як я сповідався, - додав, поглядаючи на образ своєї матері. – тепер рад би я і висповідатися, а коли я гідний то прошу Святого Причастя», - закінчував бесіду пан. Опісля клякнув, висповідався і прийняв Пресвяту Євхаристію. Священик щасливим повертався до дому і по дорозі роздумував над там, що сталося. Не міг надивуватися. І та пані, що просила його до хворого, і зникнення її, і ця ікона Пречистої Діви Марії, і та дивна сповідь, - все це маячіло йому в голові. Але ще більше здивувався, коли довідався, що той пан уранці помер. Через Марію на лоно Найсолодшого Серця Христового!

На згадку: Просіть прощення в Марії за недбалість, допущену цього місяця.

Жертва:  Помоліться 5 разів Отче наш… на честь Найсолодшого Серця Ісуса і 5 разів Богородице Діво…  на славу Непорочного Серця Пречистої Діви.

Поклін:  Радуйся, осново віри непохитна.

Молитва:  О Преблагословенна, Пренепорочна Діво Марія! Царице всього сотворіння, чесніша від Херувимів і славніша від Серафимів! Ох, як любо проминули ці дні на службі біля Твого Престолу. В Тобі вмістив Всемогутній Бог повноту ласк. То ж до Тебе, Всемилостивої Матері прибігаю в цей останній травневий день, особливо Твоїй могутності присвячений. Нехай це моє набожество принесе Тобі радість і надолуження, а для моєї душі стане джерелом невгасимої потіхи і допомоги. Звільни мене і весь Український народ від усякого зла, особливо з гріховної прірви та збудуй в ньому душевну фортецю і вмісти в ній Владику Господа, щоб усі ми поклонялися Йому на віки віків. Споглядай на нас оком милосердя і ласки, скільки раз молитимемося перед твоєю іконою,  щоб ми завжди біля Твоїх стіп знаходили світло в темряві, допомогу в спокусах, полегшення в терпіннях, позбавлення від гріхів, надію під час смерті. Нехай око тіла і серця нашого шукає Тебе в житті, а коли зачиняться наші очі, нехай дух наш утішиться Твоїм видом у вічності, де ти, Благословенна, перебуваєш зі Своїм Сином, а Господом нашим Ісусом Христом. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1345 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]