Двадцять четвертий день Чистилище. - 24 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
25.04.2024
21:24
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 24 » Двадцять четвертий день Чистилище.
15:07
Двадцять четвертий день Чистилище.

 

1)                 Чистилище існує. Сам Спаситель навчає нас, що ніяка душа не ввійде в Царство Небесне, доки не очиститься. Цю правду визнавали вже жиди в Старому Заповіті, бо в книзі Маковеїв (2,12,43-46) читаємо, що потрібно молитись за померлих. Святий апостол Павло також учить про чистилище, коли каже, що декотрі, хоч вмерли в Божій ласці, але мають ще на душі гріховні плями, спасуться, коли вогонь їх очистить (1 Кор. 3, 13-15). Християни від найдавніших часів вважали чистилище перехідним місцем до Неба. Написи в підземних катакомбах свідчать про це. В одній з катакомб у Римі ще й тепер можна прочитати надгробний надпис: «Прошу вас, браття, скільки раз тут сходитеся і в спільних молитвах Отця і Сина благаєте, майте в пам'яті Агапу найдорожчу, щоби її Бог Всемогутній дав вічне спасіння». І здоровий розум промовляє до тебе, любий, щоб ти признав це місце очищенням своєї душі. Є люди, котрі не мають на душі тяжких гріхів, але при цьому невільні від гріхів легких. Хто ж допоможе душам у чистилищі, як не Пресвята Богородиця? Отже, свята Церква гаряче молить Її, щоб сльози Її, які проливалися біля гробу Безсмертного Ісуса, прийняв Милосердний Бог як найдорожчий дар за душі тих, що померли в надії за вічне життя, та очистив їх, осолодив, укріпив і в вічну радість запровадив.

2)                 Що відбувається в чистилищі? Душі палають у великому вогні, запаленому Божою справедливістю. Душі люблять Бога і одночасно терплять кару від Нього, бажають бачити Його, а не можуть; вичікують хвилину переходу до Раю і не знають, коли надійде; терплять муки більше від усіх тортур світу, а проте без заслуги і нагороди. Ще більше! Сама свідомість в'язниці привела б вас до божевілля. Правдоподібно, що підете до чистилища, а однак не зважаєте на це.

3)                 Чому душі ідуть до чистилища? Ідуть туди за малі провини, незначні упадки, як про це читаємо в житіях багатьох святих. Святий Пелягрін і Паскалій потрапили в чистилище через дуже маленькі провини; один святий проповідник через непотрібний додаток у своїх листах, і так багато інших. Що, отже, буде з вами через частий гнів, брехню, непослух, нечемність у церкві, занедбування обов'язків, непотрібні бесіди, пусту і горду впертість, брак любові? Однак не думаєте виправитися?

4)                 Як довго душа перебуває в чистилищі? Даймо на кожен легкий гріх лиш один день чистилища, і припустімо, що кожної днини поповнюєте тридцять упадків. Отже, кожному дню життя відповідатиме 30 днів у чистилищі; кожному року – 30 років, 50 рокам – 1500 років. 60 – 1800 років. Годі! Який вид відплати. Додайте до легких гріхів ще гріхи смертельні, які відпущені, але не спокутувані. Скільки ще нових сотень років у чистилищі! Могли б ви легенько відбути малими покутами у цьому житті, однак не хочете.

Приклад: Преподобна Хрестина мала заледве 18 років, як важко захворіла і померла. Бідні сестри достойно хоронили її. Принесли до церкви і поклали на нари. Аж раптом встає вона з домовини під час Служби Божої. Люди, перелякані цим видовищем, почали втікати. Опісля, охоловши зі страхом, прийшли до Христини і привели її до дому. Тут зібралося багато людей і кілька священиків. Один із них просив її розповісти, що з нею сталося після смерті. Христина розповіла: «Коли лише вийшла моя душа із тіла, зразу взяли її світлі ангели і провадили її скрізь страшне темне місце, повне людських душ. Всі вони терпіли страшні муки, які годі описати і змалювати. Бачила я там і знайомі душі. Пройнята милосердям, запитала, що це за місце. У відповідь почула що це – чистилище. Звідти завели мене до Раю і поставили перед Престолом Бога. Я почала безмірно тішитися, думаючи, що залишуся тут на віки. Однак Господь сказав: «Так, дочко Моя, будеш зі Мною, але можеш вибрати: або тепер залишатися, або піти ще на землю і визволити з чистилища ті душі, над якими змилосердишся». Тоді я сказала, що готова повернутися у світ. Господь Бог наказав моїй душі повернутися в тіло».  Відтоді завдавала собі свята Христина страшні муки за душі в чистилищі. Кидалася у вогонь, терпіла там і неушкодженою виходила. Вкладала у вогонь руки і ноги, палила їх, але вони не спалювалися. Скакала у киплячу воду, або довго була під льодом і здорова звідти виходила. І ще більші муки переносила свята Христина за душі в чистилищі. Яке страшне це місце покути!

На згадку:  відвідайте когось недужого або іншим способом розвеселіть кого прибитого горем.

Жертва: Відмовте три рази «Зі святими упокой» за ту душу, яка за життя мала велику побожність до Пречистої Діви.

Поклін:  Усіх скорб'ящих радість, Мати Бога Вишнього, молимося: допоможи спастися рабам Твоїм.

Молитва:  Так, Велика Мати Божа! Свята і спасенна згадка нести поміч і засилати молитви за ваших бідних померлих. Ах! Ти, дорога Мати, подай мені, щоб я ніколи не забував про ці блаженні душі і щоб я ніколи не занедбував ці обов'язки любові і справедливості, які з'єднують мене з ними. Дай, щоби смерть не перервала цих вузів святого почуття, які зв’язала природа і ласка. Вчини, щоб я своїми молитвами випросив собі могутніх заступників, котрі помагали би мені в кожній потребі, боронили в кожній небезпеці, і щоби колись завели мене в вічну оселю щастя. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1632 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]