Шістнадцятий день Мужність християнина. - 16 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
П`ятниця
19.04.2024
10:19
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи будете приймати участь у спільних вервицях "Наживо" (On-Line)
Всього відповідей: 66
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 16 » Шістнадцятий день Мужність християнина.
07:25
Шістнадцятий день Мужність християнина.

1)                 Спаситель Ісус невтомно працював словом і ділом, перестерігаючи слухачів перед брехливими учителями і злобними людьми, котрі в засліплені і злобі спонукали серця людей до гріха і не давали їм скористатися Божою наукою. Ніякої нагоди не упускав, щоб учинити добре діло. Бідну невісту, навіжену злим духом, оздоровляє, хоч злосливі язики фарисеїв звинувачують Його в порушенні Закону Мойсея. Спаситель виразно повчав нас,щоб і ми не оглядалися на суд і гнів злобного світу в справах визнання віри і виконання добрих діл. Христос обіцяє нам небесну нагороду, коли через це будуть нас люди зневажати і переслідувати (Мт. 5, 11). Учіться від Марії, як потрібно кожен день удосконалювати душу святості. Вона свята тілом, але безнастанно прямує до досконалості. Непорочна душею, але все бажає зростати в ревності. Свята в почуттях, але постійно звертає їх до Бога. Вільна від пожадань, але гаряче жадає потрапити до Неба. Не спиняють Її в цьому ніякі труднощі. Вона спішить до церкви на празник Пасхи. Вона у храмі при найменуванні Сина. Вона не занедбує обряду очищення. Любить Бога і до Нього одного говорить з повною любов'ю. любить ближніх і виявляє їм свою прихильність. Наслідуйте, дорогі, цю ревність Марії, коли хочете увійти на святу гору Сіон.

2)                 Хотіли б ви навернутися, але не робите цього. Чом? Про людське око. Коли не піду більше до цієї хати, будуть собі пояснювати, що сповідник мені заборонив. Як покину цих недобрих товаришів, подумають, що хочу іти в пустиню. Коли не братиму участь у цих безсоромних жартах, подумають, що я боягуз. Коли дотримуватимусь чемності в поглядах, коли буду триматись осторонь від цієї музики, від цього гуляння, висміють мене і назвуть старомодним. Ах, бути проклятим через людську пошану. Який нерозум!

3)                 Мали ви можливість стати святими а не старалися. Чому? Знову про людське око. Коли покину ці нечемні сходини, видовища, скажуть, що я лісовик. Коли позбудуся цієї марноти, цих строїв, цих дорогих прикрас, цієї одежі, тоді назвуть мене неотесаним. Як бачитимуть мене часто в притулках для хворих у церкві, на проповіді, при прийняті Святих Тайн, тоді назвуть мене фарисеєм. Не розумієте, що через таку марну людську повагу втратите славу святого тут на землі і в Небі. Ох, який оманливий погляд.

4)                 Але коли соромитеся Розіп'ятого, то Христос Розп'ятий буде соромитися вас. Він Сам грозив: «Хто б соромився Мене та Моєї науки, того Син чоловічий буде соромитися»(Лк. 9, 36).  Ой, Господи! Скажете на Страшному суді: «Не пізнав мене? Та ж я християнин».  «Іди, - відповість Ісус, - не знаю тебе. Ти соромився носити мій прапор, узчти участь у Службі Божій, схилити голову перед Моїм Святим Іменем, зробити на собі знак Хреста, а відтак ще говориш: «Я – християнин». Іди геть, не знаю тебе. Бути тобі з грішними товаришами, безсоромними, там з дияволами: вони тебе знають, а Я тебе ні».

Приклад:  Святий Теодозій печерський з дитинства відзначався поважною вдачею і набожністю. Вчився добре, любив читати Святе Письмо, часто відвідував церкву. Мати часто спиняла його у цьому, навіть била його, коли не відступав від свого наміру. Коли якось вибиралися паломники до Святої Землі, і він хотів прилучитися до них, мати так побила Теодозія, що його напівмертвого занесли до дому. Та дитина вчинила таку терпеливість у цьому катуванні, що сама мати зм'якла і дозволила йому ходити до церкви. Невдовзі знову побила його так, що він утік від неї та прийшов до печери до святого Антонія. Тут Теодозій виявив таку ревність у молитві і стриманості, що святий Антоній постриг його в ченці. Мати довго шукала його, аж поки не дізналася, що перебуває у святого Антонія. Прибігла туди негайно. Коли побачила сина, постриженого і вдягнутого в чернечий одяг, заридала, як над померлим. Благала його, щоб повернувся до дому. Та інакше сталося. На просьбу сина сама залишилася в одному з монастирів. Святий Теодозій започаткував правдиве життя монаше в Україні, заснувавши в 1073 році велику Лавру. Хто правдиво служить Богові і дбає про його славу, той малими вчинками довершить великі діла.

На згадку:  Помоліться за навернення невірних і грішників.

Жертва:  Схиліть голову перед образом Марії, які зустрінете по дорозі, і промовте: «Богородице, Діво…». Не зважайте, як про цю нашу жертву будуть говорити люди.

Поклін:  Радуйся, від скверни гріховної очищення.

Молитва:  О Маріє, непоборима твердине! Подай нам християнську хоробрість, бадьоро поборювати марні людські переконання і гідно відстоювати християнські чесноти. Маріє, найкращий храме святої Любові! Випроси у справедливого Бога, щоби ми почули від Нього радісні слова: «Прийдіть до Мене, благословенні». На Тебе вся наша надія. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1082 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]