Чотирнадцятий день. Байдужість. - 14 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
23:17
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 14 » Чотирнадцятий день. Байдужість.
07:25
Чотирнадцятий день. Байдужість.

1)                 Велику любов виявляє до нас Всевишній, що сотворив нас, відкупив і освятив. Цю Любов Божу розкриває святий Йоан Богослов у першому своєму посланію: «Ми пізнали й увірували в ту Любов, яку Бог до нас має» (1,4,16). І Марія посідала цю найкращу з Божих чеснот. Сам Дух Божий називає Її «Матір'ю прекрасної Любові». Пречиста Діва в продовж всього Свого життя звертала Свої очі на вічне Сонце – Свого Бога. Її чисте, неоскверненне Серце любило Його, Триєдиного Бога – Отця, Сина і Святого Духа, і в цій Божій любові знаходила Вона своє єдине щастя. І чи знаєш, любий почитателю Марії, коли ти досягнеш цієї величної чесноти? Тоді, коли полюбиш Бога не лише словами і серцем, але перед усім дотриманням Його заповідей. Спаситель сам указує нам на це випробовування: «Той Мене любить, хто дотримується Моїх заповідей». Цю Божу ласку проси часто в Бога, щоби розпалив і зігрів вогнем Своєї любові твоє холодне серце.

2)                 Чого ж ти не робиш, мій Боже, для мого спасіння? Цього не зумію й сам сказати. Коли взиваєш мене голосом милосердя, грішу, надіючись на велику Твою доброту. Коли показуєш мені глибину Своєї справедливості, не перестаю грішити, втративши надію на прощення. Коли виявляєш милосердя до мене, викликаю гнів Твій, коли караєш, ображаюся. Виливаю потоки сліз під Твоїм Хрестом, а за кілька годин відновлюю гріхами Твої Рани. Яка ж прірва цієї моєї злоби і я її не розумію?

3)                 Чи ж більше, о мій Боже, можеш зробити для мого спасіння? Ти прийняв мене у лоно святої церкви, світлом просвітив мене, Духом святим зігрів мене, ласкою святою нагородив, Таїнствами скріпив, на прикладах показав мені стежку, дорогою ціною викупив мене. Я згрішив, Ти міг покарати мене, але, незважаючи ні на що, простив. Для інших був невмолимий, для мене Всемилосердний. Ти, о Господи, все зробив, щоб навернути мене, а я все, щоби бути невиправним.

4)                 Чого ж смію ще просити, о мій Боже, для мого спасіння? Твоєї Крові? Ти ж найменшу краплю пролив за мене. Душу Твою? Ти віддав її Своєму Отцеві за мене. Своє Тіло? Його розіп’яли за мене. Твою Поживу? Все готове для мене. Я вже сам не знаю, про що просити у Тебе, щоби не грішити. Ах, я нерозумний, не усвідомлюю, що лечу у безодню із за своєї власної злоби!

Приклад:  Один християнин вступив у розмову зі святим Петром. Послухавши довго повчання із уст святого, почав у кінці скаржитися і нарікати, що у світи повно облуди, пороків і гріхів. Святий вислухав його спокійно до кінця і промовив: « Не журися, приятелю! Ще можемо зарадити цьому лихові». Здивувався чимало співбесідник святого Петра, бо думав, що уже нема ради на таке загальне лихо. А святий вів далі: « Річ зовсім проста: насамперед стараймося ми обидва догодити Богові, а як кожний так зробить, то зло щезне зі світу, як сніг під благодатним теплом сонця. У тім лише біда, - додав по хвилі з болем, - що люди дивляться одні на одних, і рідко хто хоче взятися до правдивої поправи себе самого. Проаналізуй, любий брате свою совість, чи цей заклад не стосується і тебе?»

На згадку:  Зносіть терпеливо недостатки і нещастя, вважаючи їх покутою за свої гріхи.

Жертва:  Відвідайте Пречисту Марію і просіть, щоби Вона подякувала Божественному Синові за добродійства, які вам зробив і щоби випросила вам прощення за вашу невдячність. Коли цього не можете зробити в церкві, вчиніть це вдома перед образом Пречистої.

Поклін:  Ти нам допоможи: на Тебе надіємося і через Тебе прославляємося.

Молитва:  Закриваємо лице із-за великого сорому перед Тобою, о Маріє, згадуючи всі прикрості які ми завдали Твоєму Ісусові. Ми не заслуговуємо на жоден погляд. Але невичерпна Твого Серця простить нас і випросить нам ласку, щоб ми від цієї хвилини пізнали добродійства Бога, і почали любити Його понад усе. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1013 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]