Дванадцятий день. Пекло. - 12 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Субота
20.04.2024
01:02
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 12 » Дванадцятий день. Пекло.
07:24
Дванадцятий день. Пекло.

1.      Ангел, випроваджуючи Лота із засудженої Содоми, дав йому спасенну пораду: ратуючись – спасай свою душу. (Бут. 19). Заховати свою душу від страшної муки в пеклі закликає нас святий Іван Золотоустий, бо хто має завжди перед очима цю огненну прірву, не потрапить у неї. Диявол старається вибити із нашої свідомості пекло, щоби ми легше допустили гріхи, котрі би нас туди загнали. Сам Божий Син перестерігає нас перед пеклом. У святого Марка Він називає його місцем, де не вгасає вогонь, а ні черв не вмирає. Вогонь для тіла, черв для душі. Цю правду сказав нам Христос, а слова Його збудуться: «Небо і земля перейдуть, але слова Мої не перейдуть» (Мт. 24,35) Хто нас охоронить від того місця муки, як не Пресвята Богородиця Своєю всесильною молитвою? Тому сердечно взивай: «Мати Господа мого, прийди до мене з поміччю, щоби я навіки не загинув. Вирви мене з руки страшного лютого ворога, а в моєму серці Владику Господа помісти, щоб я був сильний, неприступний для ворогів моєї душі».

2.      Чи бачиш, грішнику, оцю огидну безодню, повну вогню і диму? Приготована для тебе, коли не думаєш поправитися. Розваж про цей вогонь. Там будеш горіти з душею і тілом із-за своїх провин. Цей вогонь просякне твої нутрощі, горло, кістки і мозок. Маєш стати, наче розжарене залізо в кузні, диявол буде товкти тебе проклятими роками, а іскри з тебе будуть сипатися на всі сторони. Як зможеш жити в цьому пожираючому вогні, коли тепер одного пальця не втримаєш у слабому вогнику свічки? І не думаєш про це?

3.      Коли пропадеш, яке буде твоє заняття? Роздумовуватимеш, що міг спастися такою крихіткою, а не хотів. Пригадуватимеш цю проповідь, ці вправи духовні, цю книжку, цей заклик, з яким Бог звертався до тебе, а ти не послухав. Бачитимеш стількох людей, які були в такому самому положенні, в такому самому віці, в тій самій школі, товаристві: вони спасенні, а ти проклятий.

4.      А як впадеш у це пекло, як довго думаєш там бути? 100 літ? Більше. 1000 літ? Більше. 10000000 літ?  Більше, ще більше, бо це початок. Скільки? Доки Бог Богом: на все, на цілу вічність. І чи протягом цього часу не буде хоч хвильки перерви? Ніколи. Не буде можна поворухнути навіть пальцем? Ніколи. Чи буде можна хоч на кілька хвилин очі примружити? Ні. Чи буде можна дістати бодай краплю води? І то ні, ніколи. О полум'я! О пекло! О вічносте!
 

Приклад:  Блаженний Беля розповідає про одного нерозкаяного грішника. Був один чоловік, який провадив чесне і побожне життя. Але згодом охолов у побожності і впав у тяжкий гріх, а відтак не міг уже зважитися на сповідь. Незабаром тяжко занедужав. Але і тоді диявол засліпив йому, і він обіцяв висповідатися, як видужає. Проте недуга придавила його. У смертних судорогах бачив уже під собою прірву пекельну. Як вернув ще на хвильку до тямки, присутні закликали його висповідатися. Але він відповів: «Нема часу, я вже засуджений на віки». Тоді вони знову спонукали його до сповіді, але він відповів: «О це вже пекло відчинене, і я бачу місце, приготоване для мене, і вогонь уже мене  пече. Отут бути мені на віки». Цей чоловік відкидав ласку Пречистої Діви, тому помер у розпуці, і поховано його без молитов і обрядів церковних.

На згадку:  Щоби сподобатися Марії, не занедбуйте своїх обов'язків, а особливо ті, які найчастіше всього не виконуєте.

Жертва:  Вклякніть на кілька хвилин перед образом Марії і роздумуйте так: «Якщо мені не доведеться з цього місця рушитися цілу вічність, ох, яка розпука! І в пеклі? У пеклі?»

Поклін:  О, оспівана Мати! Позбав майбутніх мук тих, хто Тобі співає Алилуя.

Молитва:  О найсолодша Маріє! Ми боїмося вічних мук у пеклі. Не відвертайся від нас, грішних. Прийми наші благання і не дозволь нам у пекло попасти. Скажи, чого бажаєш від нас? Щоб ми жалували за гріхи. Так, ми готові спокутувати їх цілою душею, і хочемо висповідатися. Хочеш, щоб ми відкидали нагоди до гріха? О так, і це за всяку ціну. Хочеш, щоб ми жили чесно і по-християнськи? І це обіцяємо з допомогою Божою. Ти нам допоможи бо все можеш зробити. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 986 | Додав: sanator | Теги: Дкз, Джублик, стежка до раю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]