Третій день Божий поклик. - 3 Травня 2011 - Календар подій Джублика - Місце об'яви Джублик
Четвер
28.03.2024
20:11
Календар подій Джублика
weather.in.ua - погода в Україні - прогноз погоди в Україні на 3 та 5 днів
 

Категорії розділу
Хресна дорога ненародженої дитини. [16]
14 стацій Хресної дороги, присвячені дітям, які не народилися через аборти, проведення яких набирає все більш загрозливі розмахи у всьому світі.
Господня блакитна книга [118]
Настанови, що піднесуть ваш дух. Ріта Рінг. 1993 р.
Стежечка у рай [30]
Травневе богослужіння. о. Данило Бодревич
40 днів Великого посту [29]
Розважання на 40 днів Великого посту
Наслідування Христа [62]
Твір св. Фоми Гемеркена Кемпійського "Наслідування Христа", чи не найбільш читана книга після Святого Письма впродовж багатьох століть.
Покаяння [33]
Проповіді о. Олександра Меня
Духовні роздуми [12]
Духовні роздуми о. Віталія на сайті http://www.rozdum.org.ua
ЯК ЛЮБИТИ ІСУСА ХРИСТА [12]
Св. Альфонс Марія де Лігуорі.
До початку залишилося
Пошук
Наше опитування
Чи потрібен цей сайт ?
Всього відповідей: 908
Друзі сайту Джублика

ЄВАНГЕЛІЄ
3D інтерактивна книга

ВІЧНА ВЕРВИЧКА
безперервна спільна молитва

Колядує Україна

Санаторій ШАЯН, ШАЯН МРЦ

Туристичний рафтинг
"По ТИСІ разом"

Волонтерська видавнича група

Християнський календар

Молитва - могутній засіб спасіння!

Ukrainian Catholic - Traditionalist

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Джублик в Закарпатті

Календар подій Джублика

Мабуть Ви хочете замовити молитву за своїх близьких чи яку справу. Для цього в обраний Вами день на "календарі подій Джублика",  додайте внизу своє прохання у вигляді коментаря.
Постарайтеся у вказаний час молитися разом із нами, а  також майте на увазі, що
разом з Вами будуть молитися багато людей.
Наші молитви будуть вислухані.

Головна » 2011 » Травень » 3 » Третій день Божий поклик.
21:00
Третій день Божий поклик.

1)      Пречиста Діва Марія на третьому році життя пожертвувала Себе службі Богові. Наче на крилах спішила до Єрусалимського Храму. Святий Тарасій, архієпископ Царгородський, пише, що свята Анна привела свою доньку Марію до Єрусалимського Храму, віддаючи її на службу Богові. «Йди, моя доню, до Бога, йди до Того, котрий Тебе мені дарував, йди, Кивоте освячення, до многомилостивого Владики! Йди, скарбе життя, до милосердного Подателя всього добра! Йди, Кивоте Слова, у Храм Господній! Увійди в церкву Божу, радосте і веселосте світа!» В храмі росла і мужніла фізично і духовно. Далеко від спокус світу, неустанно вправлялася в молитві та читанні Святого Письма, ревно сповняла Божу Волю: «Шукайте спочатку Царство Боже та Його Справедливість» (Мт. 6, 33) було найпершим і найвищим кличем Її життя. Ось тому Богомати ненавиділа пітьму гріха. Вона, не осеверненна, ціле життя прожила без найменшого гріха.

2)      І нас взиває Бог до Себе Своїм натхненням. І якими способами кличе нас! Деколи глибокими потрясіннями і живим пізнанням вічних правд. Не раз тайним покликом, нашептаним до вуха, інколи явними знаками: пригодами, проповідями і духовними книжками. Навернений грішник наче стукає вам до серця: Зміни життя, несподівана смерть, без упину гримає: висповідайся, висповідайся, безнастанний неспокій звіщає нам: геть покинь цей звичай, несподівана солодкість і радість так і нагадує слова: Ах, як солодко служити Богові!

3)      Бог нас кличе і нам треба підчинитися Його покликові. Дух Святий справді є світлом, яке нас просвічує, росою, яка зумовлює плодовитість, лікарем, який оздоровлює. Але оздоровлює лише тих, котрі хочуть одужати; подає щедрість тим серцям, які відкривають двері аж до глибини; Просвічує ті душі, які не зачиняють вікна перед променями сонця. Ласка хоче нас спасти, але не допоможе нашій впертості; хоче нас зробити світлими, але не потягне до Неба на силу. Але ще скажете ви про тих, котрі покидають проповідника, сповідника, духовну книжку, бо їх щось непокоїть, поборює? Це не лише непослух, але зневірення, повстання проти Святого Духа.

4)      Бог нас взиває, але горе, коли відразу не відповідаємо Його покликові! Святий Матей, лиш почув поклик Ісуса Христа, негайно встав, пішов за Ним і з поганина став апостолом. Святий Петро тільки після одного погляду Учителя розпливається у сльозах покаяння і стає святим. Юдине серце не зм'якнуло на поклики, заклики совісті, він попадає в розпуку і стає проклятим навіки. Цей поклик, який відкидаєте, в ту хвилину може бути останньою, особливою ласкою, яку вам Бог зсилає. Коли Бог закликає вас обрати інше життєве становище, а ви відразу не погоджуєтеся, то Він, знеохочений, може вже більше не дозволити вам почути Його голос. Виберете якийсь стан із власної примхи, і тоді що буде з вами?

Приклад: Свята Марія Єгипетська жила в молодості найнечеснішим життям. І як послідня ледащиця заманювала багато душ в пекло. Якось пішла помимо своєї волі до святині, де принесли останки Святого Хреста. Коли підійшла до дверей церкви, якась таємна сила відштовхнула її назад. Пробувала вдруге, втретє ввійти, але не могла ступити в перед а ні кроку. Тоді зі страхом пізнала, що це Бог не хоче пропустити її до своєї святині через її гріхи. Чуть не впала в розпуку, аж тут піднесла очі і побачила на дверях образ Марії, що наче взивав її до Себе милосердними очима. Тоді впала на коліна Марія Єгипетська і в сльозах промовила: «Найсвятіша Марія! Цей Бог, котрого Ти породила, пролив Кров Свою за спасіння душ грішників. Змилосердься! Поможи бідній грішниці, яку всі опустили, навернутися, бо Бог покинув її. Я обіцяю змінити життя, покутувати, щоби повернути ласку Твого Сина.». Опісля встала і ввійшла без перешкод до церкви. Висповідалася з гріхів цілого життя, а відтак пішла в пустелю, де прожила 47 літ у великій покуті. Так за посередництвом Марії покликав її Господь до Себе і зробив її великою святою.

На згадку:  Умертвіть свою волю три рази, жертвуючи ті три діла Марії.

Жертва:  Уявіть собі смертну годину. Коли найдете якийсь закид, старайтеся позбутися його негайно, закликаючи на допомогу Марію.

Поклін:  Радуйся, вірних просвічення!

Молитва: Царице моя Преблага! Надіє моя, Богородице! Ти очікуєш мене і от я тут. Чого бажаєш? Скажи нам. Ах так, скажи цієї хвилини нашому серцю! Маріє, допомого наша найшвидша, я вже знаю, чого бажаєш від нас. Ти палко бажаєш, щоб наше серце було схильне і готове прийняти Божий поклик. Ми це вчинимо, а Ти зігрій нас, допоможи нам. Амінь.

Богородице Діво… 

Категорія: Стежечка у рай | Переглядів: 1329 | Додав: sanator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]